Το πρώτο SUV της Lynk & Co αποβιβάστηκε στην Ευρώπη


Περίπου δυόμιση χρόνια μετά το ντεμπούτο του 01 SUV η κινεζική εταιρία έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το εμπορικό λανσάρισμα του μοντέλου της.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: LYNK & CO
  • 2/10/2020

H κινεζική εταιρία που ανήκει στον Geely (η οποία ως γνωστόν έχει κάτω από την ομπρέλα της και την Volvo) θέλει να θέσει νέα δεδομένα στον τρόπο αγοράς στη Ευρώπη ανακοίνωσε την έναρξη των δραστηριοτήτων της σε εμπορικό επίπεδο. Αυτό που ξεχωρίζει είναι πως η Lynk & Co αλλάζει την έννοια της απόκτησης ενός μοντέλου της που δεν είναι απαραίτητο πλέον να το αγοράσει καταβάλλοντας ολόκληρο το ποσό.

Αυτό που κάνει η Lynk & Cο είναι να λειτουργεί σαν κατασκευαστής και ταυτόχρονα σαν εταιρία χρονομίσθωσης προσφέροντας στον πελάτη τη δυνατότητα την απόκτησης ενός μοντέλου της ακόμη και με μηνιαία χρήση υπογράφοντας το σχετικό συμβόλαιο. Για παράδειγμα, το SUV 01, το πρώτο μοντέλο της κινεζικής μάρκας στην Ευρώπη που βασίζεται στο Volvo XC40, μπορεί κανείς να το χρησιμοποιήσει για ένα μήνα με κόστος 500 ευρώ.

Σε αυτή την χρήση περιλαμβάνονται όλα τα έξοδα (σέρβις, οδική βοήθεια, ασφάλιστρα κ.α.), κάτι που ισχύει όπως και στην περίπτωση του leasing. Ένα κίνητρο που μειώνει το κόστος χρονομίσθωσης είναι πως αν ο χρήστης διαμοιράσει το αυτοκίνητό του σε άλλα μέλη ενός κλαμπ της εταιρίας θα έχει έξτρα όφελος.

Για όσους θέλουν να αγοράσουν εξ ολοκλήρου ένα μοντέλο της Lynk & Co (το SUV 1 προσφέρεται σε υβριδική και PHEV έκδοση) η πώληση γίνεται διαδικτυακά μιας και δεν υπάρχουν φυσικά σημεία πώλησης και δίκτυο αντιπροσωπειών. Κάθε νέο αυτοκίνητο παραδίδεται στο σπίτι μέσω μίας υπηρεσίας, ενώ το σέρβις και η συντήρηση υποστηρίζεται από τα εξουσιοδοτημένα σημεία της Volvo στην Ευρώπη. Ενδιαφέρον, δε νομίζετε;