Το EmbraerΧ Pulse eVTOL Concept είναι απίθανο από κάθε άποψη (video)


ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ CONCEPT ΠΟΥ ΣΥΝΔΥΑΖΕΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΕ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΞΗΡΑ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΚΡΙΝΟ ΜΕΛΛΟΝ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 22/5/2020

Μπορείτε να το δείτε και σαν μια εναλλακτική στο όραμα των ιπτάμενων αυτοκινήτων. Με την διαφορά πως το concept της EmbraerΧ βασίζεται σε ένα concept που ονομάζεται Pulse και που θα μπορούσε κάλλιστα να πρωταγωνιστήσει σε κάποιο σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Βασικά το concept αποτελείται από δύο μέρη.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω βίντεο το eVTOL είναι το στοιχείο που έχει το ρόλο του αεροταξί. Πλήρως στον αυτόματο μπορεί να μεταφέρει τους επιβάτες του στον τελικό τους προορισμό που στο βίντεο είναι το πριγκιπάτο του Μονακό. Προφανώς προς τα εκεί θα βρίσκεται (στο μακρινό μέλλον) και κάποιος αγοραστής για ένα τέτοιο μεταφορικό μέσο.

Όταν το eVTOL πατήσει στο έδαφος τότε η καμπίνα του γλιστρά και προσαρμόζεται στην πλατφόρμα ενός ηλεκτρικού οχήματος ώστε οι επιβάτες να φτάσουν στον τελικό τους προορισμό. Όλα γίνονται χάρη στην αυτόνομη τεχνολογία που λαμβάνει συνεχώς δεδομένα σε πραγματικό χρόνο.

Τέλος να πούμε πως η Embraer δεν είναι κάποια τυχαία εταιρία αλλά μια βραζιλιάνικη που ιδρύθηκε το 1969 και προφανώς θέλει να παρουσιάσει το δικό της όραμα για τα ιπτάμενα αυτοκίνητα. Εξάλλου στο βίντεο αναφέρεται πως θα είναι οι μετακινήσεις στα επόμενα 50 χρόνια.