To Fiat 500 μεταμορφώνεται σε offroad animal


H φαντασία δεν έχει όρια κι αυτό το αποδεικνύει η ψηφιακή μεταμόρφωση του Fiat 500 σε ένα πραγματικό offroad animal.

  • 13/4/2021

Στο μακρινό παρελθόν το Fiat 500 έχει υπηρετήσει πολλούς και διάφορους ρόλους, συχνά αντιφατικούς σε μια προσπάθεια να υπερκεράσει τους φυσικούς περιορισμούς του μεγέθους του και να εξαργυρώσει τη δημοφιλία του σε λιγότερο… διαδεδομένες κατηγορίες.

Όλα τα αυτά τις δεκαετίες του 1960 και του 1970, καθώς η σύγχρονη εκδοχή του αρκέστηκε σε μια… περίπου cabrio έκδοση και σε προτάσεις που ναι ανήκαν τυπικά στη μεγάλη οικογένεια του Fiat 500 στην πράξη όμως ουδεμία σχέση είχαν με το θρυλικό «πεντακοσιαράκι».

Η ιδέα, λοιπόν, της δημιουργίας ενός αυθεντικού offroader το οποίο θα βασίζεται εξολοκλήρου στο λιλιπούτειο τετράτροχο όχι μας ταξίδεψε στο μακρινό πλην ένδοξο παρελθόν της ιταλικής φίρμας, αλλά δημιούργησε και την προσδοκία ότι στο μέλλον οι Ιταλοί θα φανούν πιο τολμηροί και ευρηματικοί απ’ ότι σήμερα.

Φυσικά και δεν περιμένουμε ένα τέτοιου είδους project να περάσει από τον ψηφιακό κόσμο στον πραγματικό, αποτελεί όμως την απόδειξη ότι με αφετηρία το νέο Fiat 500 και την ευελιξία που προσφέρει σε αυτό η τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης, η ιταλική φίρμα μπορεί και πρέπει να βγει από το προϊοντικό τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει τα τελευταία…  πολλά χρόνια.

Αν μπορεί το Fiat Panda να υποστηρίξει την παρουσία του μακριά από την άσφαλτο τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι μπορεί και ένα ηλεκτροκίνητο Fiat 500 με ένα μοτέρ για κάθε άξονα και διάθεση να σπάσει τα σχεδιαστικά στεγανά της οικογένειας μοντέλων που φέρει το όνομά του.      

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.