To Fiat Panda 4X4 γίνεται 40 ετών και το γιορτάζει με μια επετειακή έκδοση (photos)


Μετά από τρεις επιτυχημένες γενιές και 800.000 μονάδες, το τετρακίνητο Fiat Panda αποκτά τη συλλεκτική έκδοση 4x40° η οποία θα κυκλοφορήσει σε 1.983 αντίγραφα.

  • 16/6/2023

Ήταν 1980 όταν η Fiat παρουσίαζε για πρώτη φορά το Panda στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, γράφοντας την εισαγωγή ενός από τα πιο δημοφιλή «success stories» στην ιστορία της αυτοκίνησης. Τρία χρόνια μετά, το 1983, οι Ιταλοί αποκάλυψαν την τετρακίνητη έκδοση του Panda με το οποίο ώθησαν ακόμα περισσότερο την εμπορική του πορεία.

Φέτος, μετά από 40 χρόνια, τρεις γενιές και συνολικά 800.000 μονάδες, η Fiat το γιορτάζει αποκαλύπτοντας μια συλλεκτική έκδοση με την έξυπνη ονομασία Panda 4x40° η οποία θα είναι συλλεκτική αφού θα κυκλοφορήσει σε 1.983 αντίγραφα, αριθμός εμπνευσμένος από το έτος γέννησης του μοντέλου.

Οι παρεμβάσεις που έχει δεχθεί το Panda 4x40° είναι κατά βάση αισθητικές. Ως χρώμα έχει επιλεχθεί το ιβουάρ που δένει αρμονικά με τις 15άρες ζάντες με τη ρετρό σχεδίαση, τα μαύρα πλαστικά, τις κόκκινες λεπτομέρειες και τα εορταστικά αυτοκόλλητα που έχουν τοποθετηθεί περιμετρικά του αμαξώματος.

Το ιβουάρ πρωταγωνιστεί και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου όπως επίσης και οι εορταστικές αναφορές, με το έτος 1983, το logo 4x40° και το γραφικό από το πρώτο τετρακίνητο Panda να εμφανίζονται στις πλάτες των μπροστινών καθισμάτων, το οποία έχουν κόκκινες ραφές και είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα υλικά.

Στο κέντρο του ταμπλό υπάρχει μια οθόνη με διαγώνιο 7 ιντσών που διαθέτει συνδεσιμότητα μέσω CarPlay και Androind Auto ενώ στον εξοπλισμό, μεταξύ άλλων, προσφέρονται ο αυτόματος κλιματισμός, οι ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι και θερμαινόμενοι καθρέφτες, και οι πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος.

Δυστυχώς η συλλεκτική έκδοση θα είναι διαθέσιμη σε Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία και Ελβετία και συνεπώς κανένα αντίγραφο δεν θα φτάσει στα μέρη μας.