To Hyundai Pony αναβιώνει και είναι ηλεκτρικό


Μη ξεγελιέστε, αυτό το «παλιό» Hyundai Pony δεν είναι σαν το πρώτο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής που έβγαλε η εταιρεία, αλλά ένα εντελώς καινούργιο, που κινείται …ηλεκτρικά

  • 13/4/2021

Η Hyundai παραμένει σε εορταστική ατμόσφαιρα μετά την περσινή χρονιά που παρουσίασε στο κοινό το Pony και το Galloper κατά τη διάρκεια της εβδομάδας κληρονομιάς στην Κορέα (Hyundai Heritage Week).

Συνεχίζει λοιπόν να προκαλεί το ενδιαφέρον, αναβιώνοντας το πρώτο της αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής, αλλά σε ηλεκτρική έκδοση, που δεν άλλο από το Pony EV One-Off Concept.

Η εμφάνιση του συγκεκριμένου πρωτότυπου είναι σχεδόν ίδια και απαράλλαχτη με το ιστορικό πια Pony, μόνο που τώρα το αυτοκίνητο διαθέτει κάποιες μοντέρνες πινελιές και είναι φυσικά ηλεκτρικό.

Το πραγματικά σύγχρονο μοντέλο που επίσης έχει δεχθεί επιρροές από το «45 Concept», είναι όπως ίσως γνωρίζετε οι περισσότεροι το Ioniq 5, που σε λίγους μήνες κάνει το επίσημο ντεμπούτο του.

Αν και δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τι κρύβεται κάτω από το καπό, η εξωτερική εμφάνιση σίγουρα διαθέτει μοντέρνα στοιχεία, όπως είναι τα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω που μοιάζουν σε μεγάλο βαθμό με του Ioniq 5.

Οι εξωτερικοί καθρέφτες λειτουργούν με κάμερες, ενώ το εσωτερικό έχει ακόμα την όψη της δεκαετίας του 70’.

Πριν ξεκινήσετε να ρωτάτε για ημερομηνίες παρουσίασης, παραγγελιών και παράδοσης, να σας προειδοποιήσουμε πως το Pony EV δεν πρόκειται να μπει στην παραγωγή.

Κατασκευάστηκε ένα μόνο κομμάτι για να εντυπωσιάσει τους επισκέπτες της νέας έκθεσης της εταιρείας.

Θα βρίσκεται μέχρι τις 27 Ιουνίου 2021 στο χώρο του Motorstudio της Hyundai, στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλης της Κορέας, στη Busan.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.