Το ηλεκτρικό Volvo C40 Recharge κατακτά 5 αστέρια στις δοκιμές του Euro NCAP


Το αμιγώς ηλεκτρικό Volvo C40 Recharge επιβραβεύτηκε με την κορυφαία αξιολόγηση 5 αστέρων από τον ανεξάρτητο οργανισμό Euro NCAP για το 2022, μαζί με τα άλλα μοντέλα της Volvo ως ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα στον κόσμο.

  • 31/5/2022

Η βαθμολογία των πέντε αστέρων συνεχίζει την κορυφαία παράδοση της Volvo στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP, καθώς όλα τα μοντέλα της Volvo που έχουν δοκιμαστεί και διατίθενται σήμερα προς πώληση έχουν αποσπάσει πέντε αστέρια στις δικές τους αξιολογήσεις από τις δοκιμές του Euro NCAP.

Το C40 Recharge σημείωσε εξαιρετική βαθμολογία, ιδιαίτερα στην ασφάλεια των επιβατών και στα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, καθώς διαθέτει ένα από τα πιο ολοκληρωμένα στάνταρ πακέτα συστημάτων ασφαλείας στην κατηγορία του. Ανάμεσα στα πολλά σενάρια που εξετάστηκαν, τα συστήματα ασφαλείας βοηθούν τους οδηγούς να ανιχνεύσουν και να αποφύγουν τις συγκρούσεις, να παραμείνουν στη λωρίδα τους και να μειώσουν τις συνέπειες μίας τυχαίας εκτροπής από τον δρόμο.

Υπενθυμίζουμε ότι το C40 Recharge λανσαρίστηκε το 2021 και αποτελεί το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Volvo, αλλά και το πρώτο αυτοκίνητο της σουηδικής εταιρείας που σχεδιάστηκε ως αμιγώς ηλεκτρικό. Μέσα στα επόμενα χρόνια, η Volvoσχεδιάζει να λανσάρει μία εντελώς νέα οικογένεια αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, στο πλάνο της για πλήρη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση.

Η Volvo ήταν ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων που δεσμεύτηκε για την αποκλειστική μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, στοχεύοντας να διαθέτει στην αγορά μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2030. Ήδη έως το 2025, η εταιρεία έχει ως στόχο τα μισά αυτοκίνητα που πουλά σε όλο τον κόσμο να είναι αμιγώς ηλεκτρικά.