To Ηummer επιστρέφει με 1.000 άλογα και... ηλεκτρικό!


Το αυτοκίνητο που άφησε το στίγμα του σε καιρούς ειρήνης και πολέμους και έκαψε όσα έβγαλαν οι μισές πετρελαιοπηγές του πλανήτη σε βενζίνη επιστρέφει. Και είναι ηλεκτρικό!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 30/1/2020

Χαρμόσυνα νέα για τους απανταχού φίλους της υπερβολής και της επίδειξης: το Hummer επιστρέφει. Το αυτοκίνητο που άφησε το αποτύπωμά του στην αυτοκινητική και όχι μόνο ιστορία, αποτελούσε εδώ και καιρό μία ανάμνηση, θύμα της ίδιας του της φιλοσοφίας.

Όμως η GMC φαίνεται ότι δεν θέλει να αφήσει να χαθεί ένα τέτοιο "όνομα". Kαι όπως όλα δείχνουν θα αναστήσει το Hummer μέσα από τα διοξείδια του άνθρακά του, αυτή τη φορά όμως ακολουθώντας την μόδα της εποχής. Θα γίνει ηλεκτρικό και καθαρό ως προς το περιβάλλον.

Το ντεμπούτο του θα γίνει με ένα διαφημιστικό στο Super Bowl αυτό το Σαββατοκύριακο, και ήδη έχουμε μία πρώτη εικόνα από την μάσκα του. Μαζί με κάποιες πρώτες πληροφορίες που θέλουν το αναγεννημένο Hummer να αποδίδει περί τους 1.000 ίππους.

Η εταιρία  υποστηρίζει ότι θα κάνει το 0-100 km/h σε λίγο πάνω από 3 δευτερόλεπτα θέλοντας να ανταγωνιστική το Tesla Cybertuck που έχει ανακοινώσει 1/10 του δευτερολέπτου πιο γρήγορο χρόνο.

Οι πρώτες φήμες το θέλουν να βγαίνει σε μορφή pick-up και να είναι έτοιμο για την αγορά των ΗΠΑ το 2021. Σχεδιαστικά όπως βλέπουμε από την πρώτη εικόνα που δόθηκε, αν και δεν υπάρχει κινητήρας εσωτερικής καύσης θα διατηρήσει έναν απόηχο της κλασικής του μάσκας, εκσυχρονισμένο βέβαια με φώτα LED να διατρέχουν όλο το εμπρός μέρος. Η κατασκευή του θα γίνεται στο εργοστάσιο της εταιρίας στο Detroit ενώ δεν έχει ανακοινωθεί οτιδήποτε σχετικά με την τιμή του.