Το κάθισμα συνοδηγού στην Porsche 935 κοστίζει 9.000 ευρώ


ΑΝ ΩΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ PORSCHE 935 ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΣΤΕ ΤΗ ΧΑΡΑ ΣΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΕΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟ ΠΟΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΘΙΣΜΑ.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 7/12/2019

H Porsche είναι μια από τις αυτοκινητοβιομηχανίες που έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια την πολιτική των εξτρά. Των προαιρετικών επιλογών κάθε είδους που μπορούν να εκτοξεύσουν στην κυριολεξία το αρχικό κόστος ενός από τα μοντέλα της.

Φυσικά όσο πιο σπάνια είναι η Porsche τόσο πιο ακριβά και τα εξτρά της και χαρακτηριστικό παράδειγμα για αυτό είναι η 935. Πρόκειται για τη σύγχρονη εκδοχή του θρυλικού ομώνυμου μοντέλου του παρελθόντος, που λόγω της θηριώδους πίσω αεροτομής του, που μοιάζει με ουρά φάλαινας, ονομαζόταν Moby Dick.

H σύγχρονη Moby Dick λοιπόν θα κατασκευαστεί μόλις 77 φορές, προορίζεται για χρήση αποκλειστικά σε πίστα και η τιμή της στη Γερμανία είναι 701.948 ευρώ προ φόρων. Στην ουσία πρόκειται για μια ελαφρύτερη εκδοχή της 911 GT2 RS η οποία κοστίζει λιγότερα από τα μισά και στα πλαίσια αυτής της δίαιτας δεν έχει κάθισμα συνοδηγού.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως αν κάποιος από τους 77 που θα την αποκτήσουν θελήσει το δικό του αυτοκίνητο να είναι διθέσιο δεν θα ικανοποιηθεί η επιθυμία του. Με κάποιο αντίτιμο βεβαίως, μιας και το πανάλαφρο κάθισμα από ανθρακόνημα με τη έντονη πλευρική στήριξη κοστίζει ούτε λίγο ούτε πολύ 9.000 ευρώ.