Εκπλήσσει η Porsche 911 GT2 RS Clubsport


Πέρα από την ολοκαίνουρια 911 (992) η γερμανική εταιρία επιφύλαξε και μια έκπληξη για τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 29/11/2018

Στο μακρινό Los Angeles έχουν στραφεί τα φώτα της δημοσιότητας αυτές τις μέρες, εκεί όπου παρουσιάστηκε και η νέα αγωνιστική έκδοση της 911 GT2 RS με την πρόσθετη ονομασία Clubsport που θα περιοριστεί σε μόλις 200 αυτοκίνητα. Στην αγωνιστική GT2 RS ο twin-turbo επίπεδος εξακύλινδρος χωρητικότητας 3,8 lt αποδίδει 700 PS, όπως και η κανονική έκδοση που κυκλοφορεί στους δρόμους.

Ωστόσο το γενικότερο set-up δεν έχει καμία σχέση και είναι κομμένο και… στημένο για τις πίστες. Την μετάδοση στους πίσω τροχούς αναλαμβάνει διπλόδισκο κιβώτιο με επτά σχέσεις, ενώ τους μπροστινούς τροχούς μαγκώνουν 6-πίστονες δαγκάνες (4-πίστονες πίσω).

Το απόβαρο είναι στα 1.390 kg και έχει γίνει ειδική μελέτη για την κατανομή βάρους. Φυσικά στο εσωτερικό υπάρχουν μόνο τα απαραίτητα και ο κλωβός ασφαλείας με τα bucket κάθισμα και αρκετά στοιχεία (όπως ο ψηφιακός πίνακας και το τιμόνι) από την 911 GT3 R. Προαιρετικός είναι ο κλιματισμός.

"Για τα επόμενα χρόνια, οι πελάτες μας δεν θα μπορούν να αγωνιστούν με το GT2 RS Clubsport μόνο σε συγκεκριμένα track-days, αλλά και σε διεθνείς αγώνες αυτοκινήτων. Αυτή τη στιγμή διεξάγουμε πολύ παραγωγικές συνομιλίες με τον διοργανωτή αγώνων SRO ", δήλωσε ο Frank-Steffen Walliser, Αντιπρόεδρος Motorsport και GT Cars της Porsche.