Το κύκνειο άσμα του Honda NSX Type S (Video)


Η Honda παρουσιάζει την ισχυρότερη εκδοχή του θρυλικού της μοντέλου ρίχνοντας την αυλαία για το ακρωνύμιο NSX με 600 ίππους και υβριδικό σύστημα κίνησης. 

  • 20/8/2021

Η Honda και Acura αποχαιρετούν το εμβληματικό τους σπορ μοντέλο με το ακρωνύμιο NSX (όπου τα αρχικά προέρχονται από τις λέξεις New, Sportscar, eXperimental), παρουσιάζοντας μία περιορισμένης παραγωγής έκδοση 350 μονάδων, με την οποία θα τερματίσει και η παραγωγή του μοντέλου το 2022.

Το εμβληματικό NSX που στην αμερικάνικη αγορά κυκλοφορεί με το σήμα της Acura στην κορυφαία του έκδοση Type S κινείται από υβριδικό σύστημα πρόωσης.

Το υβριδικό κινητήριο σύνολο του πανίσχυρου ιαπωνικού μοντέλου αποτελείται από έναν διπλά υπερτροφοδοτούμενο V6 3.500 κυβικών που συνεργάζεται με τρεις συνολικά ηλεκτροκινητήρες με την συνδυαστική απόδοση να φτάνει στους 600 ίππους και τη ροπή στα 667 Nm.

Η επιπλέον απόδοση των 27 ‘ίππων από το απλό NSX έχει επιτευχθεί χάρη στη χρήση νέων μπεκ ψεκασμού, τούρμπο και νέων ψυγείων που έρχονται κατευθείαν από το αγωνιστικό NSX GT3. Επιπλέον, η ενεργειακή απόδοση της μπαταρίας έχει βελτιωθεί κατά 10%, όπως και το 9τάχυτο διπλοσύμπλεκτο κιβώτιο έχει επαναπρογραμματιστεί για ταχύτερες αλλαγές.

Σχεδιαστικά, το NSX Type S ξεχωρίζει για τους μεγάλους αεραγωγούς στο μπροστινό μέρος, το άκρως εντυπωσιακό ματ χρώμα και τη μεγάλη πίσω πτέρυγα.

Πρόσθετες επεμβάσεις έχουν γίνει και στο set-up της ανάρτησης, με ιδιαίτερη έμφαση να έχει δοθεί και στην αεροδυναμική απόδοση. Ο νέος πίσω διαχύτης, η εντυπωσιακή αεροτομή και οι εισαγωγές στα πλάγια κατευθύνουν τη ροή του αέρα με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο.  

Τα ελαστικά P Zero της Pirelli ντύνουν τους τέσσερις τροχούς του NSX και όσο αφορά τα φρένα, η Brembo έχει φροντίσει για τις 6πίστονες και 4πίστονες δαγκάνες εμπρός και πίσω.

Το NSX Type S θα παραχθεί σε μόλις 350 μονάδες, με τις 300 από αυτές να διατίθενται στην αμερικανική αγορά με τιμή λίγο πάνω από τα 169.000 δολάρια.