Το Lada Niva Bronto εν δράσει (Video)


Η Lada μας δείχνει στο βίντεο που ακολουθεί τις πλούσιες εκτός δρόμου δυνατότητες του Niva Bronto.

  • 8/12/2021

Η κορυφαία έκδοση του Lada Niva, Bronto, παρουσιάστηκε από τη ρωσική φίρμα το καλοκαίρι και σύμφωνα με τη Lada είναι η πιο ικανή του θρυλικού Niva που έχει υπάρξει μέχρι σήμερα αναφορικά με τις εκτός δρόμου δυνατότητες του.

Στο Lada Niva Bronto  δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή στα μηχανικά μέρη και στο σύστημα τετρακίνησης, πέρα από τις αισθητικές αναβαθμίσεις σε αμάξωμα και εσωτερικό, αλλά και σε βελτιώσεις των ανέσεων των επιβατών. Άρα και εδώ ο κινητήρας παραμένει ο αειθαλής 4κύλινδρος ατμοσφαιρικός των 1.700 κυβικών με απόδοση 82 ίππων που συνδυάζεται με 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο.

Το γνωστό 3θυρο αμάξωμα του Niva (σ.σ. Niva Legend το ονομάζει πλέον η Lada), έχει δεχθεί ένα body kit και αναβαθμισμένο εξοπλισμό, όπως θερμαινόμενα καθίσματα και καθρέπτες, αλλά και air condition στο στάνταρ εξοπλισμό. Το νέο Niva Brontoτοποθετείται στην κορυφή της γκάμας και είναι διαθέσιμο με δύο εξοπλιστικές εκδόσεις, Luxe και Prestige.

Η έκδοση Luxe διαθέτει μεταλλικούς προφυλακτήρες, πλαστικά προστατευτικά στους θόλους και ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών με ελαστικά ΜΤ (Mud Terrain).

Η έκδοση Prestige διαθέτει επιπλέον της Luxe προβολείς ομίχλης, νέα μάσκα εμπρός, πλαστικά προστατευτικά περιμετρικά του αυτοκινήτου, ενώ μπορεί να προστεθεί και ένα πάνελ προβολέων οροφής. Επίσης, διατίθεται και ένα ειδικό χρώμα «καμουφλάζ» για το αμάξωμα.

Στο εσωτερικό υπάρχει ένας νέος πίνακας οργάνων και ένα νέο σύστημα κλιματισμού. Η Lada υποστηρίζει πως τα νέα καθίσματα προσφέρουν περισσότερη άνεση, ενώ έχουν υπάρξει έξτρα τροποποιήσεις για να βελτιώσουν την ηχομόνωση στην καμπίνα.