Το Land Rover Defender αποχωρίζεται -με το αζημίωτο- την οροφή του (photos)


Η εταιρεία Heritage Customs κατασκεύασε 5 μονάδες του ανοικτού Land Rover Defender 90 οι οποίες έκαναν «φτερά» παρά την τσιμπημένη τιμή τους.

  • ΦΩΤΟ: Heritage Customs
  • 23/1/2024

Τα τελευταία χρόνια τα cabrio αυτοκίνητα δεν ζουν τις καλύτερες στιγμές τους αφού η στροφή του αγοραστικού κοινού προς τα SUV τα μετέτρεψαν σε... είδος υπό εξαφάνιση στις γκάμες των εταιρειών.

Κάποιοι κατασκευαστές προσπάθησαν να βρουν λύση και πειραματίστηκαν «παντρεύοντας» τα SUV με τα cabrio, ωστόσο ούτε αυτή η προσπάθεια άλλαξε την κατάσταση. Είναι ενδεικτικό ότι ένα από αυτά τα αυτοκίνητα, το VW T-Roc, έγινε γνωστό πριν από μερικές ημέρες ότι δεν θα συμπεριληφθεί στην ανανέωση του μοντέλου που θα αποκαλυφθεί το 2025.

Μπορεί οι αυτοκινητοβιομηχανίας να γυρίζουν την πλάτη στα ανοικτά αυτοκίνητο, δεν φαίνεται όμως να ισχύει το ίδιο και για τους βελτιωτικούς οίκους. Οι Ολλανδοί του Heritage Customs παρουσίασαν πρόσφατα μια cabrio έκδοση του Land Rover Defender 90. Η ειδική έκδοση ονομάστηκε «Valiance Convertible» και οι πέντε μονάδες που κατασκευάστηκαν έγιναν sold out

Οι μετατροπές ξεκίνησαν από την οροφή όπου αφαιρέθηκε και στη θέση της μπήκε υφασμάτινη που ανοιγοκλείνει με το πάτημα ενός κουμπιού. Η απουσία οροφής δημιούργησε την ανάγκη ενίσχυσης της στρεπτικής ακαμψίας και για αυτό τον λόγο τοποθετήθηκε roll cage εγκεκριμένο στα πρότυπα της FIA.

Το αυτοκίνητο πατάει πάνω σε νέες ζάντες αλουμινίου 22 ιντσών ενώ η Heritage Customs προσφέρει και ένα σετ με αυτοκόλλητα σε όσους επιθυμούν να «παίξουν» με την εξωτερική εμφάνιση. Παρεμβάσεις έχουν γίνει και στο εσωτερικό με δερμάτινες επιφάνειες και κίτρινες ραφές να συνθέτουν μια luxury εικόνα, όπως άλλωστε αρμόζει στο Land Rover Defender.

Παρόλο που οι πέντε μονάδες έχουν ήδη πωληθεί η Heritage Customs ανακοίνωσε τις τιμές για την μετατροπή του Defender 90 σε cabrio. Αν ο πελάτης έχει ήδη το αυτοκίνητο τότε η μετατροπή θα του στοιχίσει 67.542 ευρώ, δηλαδή σχεδόν όσο μια καινούργια BMW Σειρά 4 Coupe. Αν δεν έχει το αυτοκίνητο τότε ο λογαριασμός απογειώνεται στα 116.433 ευρώ!