Η VW παίρνει σκούπα και καθαρίζει τη γκάμα των SUV – Ποιο μοντέλο δεν θα ανανεωθεί


Η VW διαθέτει την πληρέστερη γκάμα στα compact SUV, ωστόσο, ανώτατο στέλεχος της εταιρείας αποκάλυψε ότι ένα από τα μοντέλα της πλησιάζει στο τέλος της διαδρομής του. 

  • ΦΩΤΟ: VW GROUP
  • 16/1/2024

Το ότι η κατηγορία των SUV είναι με διαφορά η πιο δημοφιλής στις προτιμήσεις των αγοραστών είναι γνωστό. Γνωστό είναι επίσης ότι η VW έχει φροντίσει να «τιγκάρει» τη γκάμα της σε αυτή την κατηγορία προκειμένου να καλύψει κάθε ανάγκη και να προσελκύσει μεγαλύτερο κοινό.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι μόνο στα B-SUV έχει τρεις διαφορετικές προτάσεις: το T-Cross, το Taigo και το T-Roc, το οποίο μάλιστα είναι διαθέσιμο και σε cabrio έκδοση. Όταν η Volkswagen παρουσίασε το 2019 την ανοιχτή έκδοση του T-Roc αρκετοί ήταν αυτοί που δεν είδαν και με καλό μάτι το πάντρεμα των όρων «SUV» και «Cabrio».

Η αλήθεια είναι, όμως, πως με αυτή την κίνηση οι Γερμανοί κατάφεραν να γίνουν οι πρώτοι που παρουσιάζουν την πληρέστερη compact SUV γκάμα, δίνοντας την ευκαιρία σε όσους το επιλέξουν να συνδυάσουν τα γνωστά προτερήματα της κατηγορίας με την απόλαυση της οδήγησης ενός ανοιχτού αυτοκινήτου.

Τα τελευταία δεδομένα δείχνουν ότι η cabrio έκδοση δεν θα συμπεριληφθεί στην ανανέωση που θα γίνει στο T-Roc και είναι προγραμματισμένη να αποκαλυφθεί μέσα στο 2025.

Η αποκάλυψη έγινε από τον technical development της VW, Kai Grunitz, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην έκθεση CESσημειώνοντας ότι η απόφαση πάρθηκε επειδή «υπάρχει ένα πολύ μικρό γκρουπ αγοραστών που επιλέγουν cabrios».

Τα στοιχεία της Dataforce δείχνουν ότι το T-Roc ήταν το τρίτο σε πωλήσεις μοντέλο της VW στην Ευρώπη το πρώτο 11μηνο του 2023, έχοντας διαθέσει περισσότερες από 191.000 μονάδες. Η cabrio έκδοση, την ίδια χρονική περίοδο, πούλησε 11.693 αυτοκίνητα και ήταν το δεύτερο σε πωλήσεις convertible πίσω από το Mini.

Η νέα γενιά του T-Roc, η οποία όλα δείχνουν ότι δεν θα έχει cabrio έκδοση, θα αναπτυχθεί πάνω στην πλατφόρμα MQB Evo που έχει χρησιμοποιήσει και το επερχόμενο VW Golf, η εικόνα του οποίου παρουσιάστηκε πριν από λίγες ώρες μέσα renderings ανεξάρτητων σχεδιαστών.

Πηγή: autonews.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Green NCAP: Το Volkswagen T-Roc είναι το πιο «καθαρό» θερμικό αυτοκίνητο

Η Volkswagen ετοιμάζει τον ηλεκτρικό διάδοχο του T-Cross - Όλα όσα ξέρουμε

Επίσημο: Το Volkswagen Golf GTI αποκτά ηλεκτρική έκδοση