To Lexus LBX «φοράει» τον τρικύλινδρο του GR Yaris και... βγάζει φτερά (photos)


Η Lexus παρουσίασε το μικρό αλλά πολύ δυνατό LBX Morizo RR Concept, ένα SUV με πινελιές Morizo και αγωνιστικές καταβολές.

  • ΦΩΤΟ: Lexus Newsroom
  • 12/1/2024

Τα νέα μοντέλα και concepts από το Tokyo Auto Salon 2024 συνεχίζονται, με τη Lexus να παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον αυτοκίνητο στο περίπτερό της.

Πρόκειται για το LBX Morizo RR Concept, το οποίο αποτελεί μία εναλλακτική μορφή του compact SUV της μάρκας. Αν διάβαζε κανείς τις επιδόσεις του, όμως, θα μπορούσε κάλλιστα να θεωρήσει πως μιλάμε για ένα hot hatch.

Αρχικά, για τη δημιουργία του concept εργάστηκε κι ο πρώην CEO και νυν πρόεδρος της Toyota, AkioToyoda, εξού και η παρουσία της ονομασίας 'Morizo'. 

Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας τρικύλινδρος κινητήρας1,6 L με απόδοση 304 PS και ροπή στα 400 Nm, όπως και στην Toyota GR Corolla Morizo Edition, που ήταν η πισταδόρικη έκδοση της Corolla όπως τη γνωρίζουμε στην τρέχουσα γενιά της.

Το LBX Morizo RR Concept είναι τετρακίνητο, με τη δύναμη να μεταδίδεται μέσω ενός 8τάχυτου, αυτόματο κιβωτίου ταχυτήτων. Επιπλέον, η Lexus τονίζει πως κάθε στοιχείο και χαρακτηριστικό του μοντέλου, από το αμάξωμα μέχρι τις αναρτήσεις, τα ελαστικά (διαστάσεων 235/45 R19) και τη διάταξη του κινητήρα και των εσωτερικών μερών του, έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την απόδοση, αντλώντας έμπνευση από τον κόσμο των αγώνων.

Σε αισθητικό επίπεδο, το concept χαρακτηρίζεται από τις απαραίτητες πινελιές που έχει κάθε έκδοση 'Morizo', με κίτρινες λεπτομέρειες στη γρίλια, στις δαγκάνες των φρένων και στις ζώνες ασφαλείας, οι οποίες φέρουν και το έμβλημα 'Morizo RR'. 

Το αυτοκίνητο προς το παρόν παραμένει σε φάση concept, χωρίς σαφή αναφορά σε κάποια έκδοση παραγωγής στο άμεσο μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Lexus LBX: Ξεκίνησαν οι προ-παραγγελίες για το premium B-SUV (τιμές - εκδόσεις)

Αποκάλυψη για το νέο Toyota GR Yaris - Με 8άρι αυτόματο και αναβαθμισμένη ισχύ (photos)

Nissan Ariya NISMO: Αυτό είναι το πιο ισχυρό EV της NISMO με στοιχεία Formula E