Το μεγαλύτερο πλυντήριο αυτοκινήτων στον κόσμο! (βίντεο)


Πόσα αυτοκίνητα νομίζετε ότι μπορεί να πλύνει ένα πλυντήριο αυτοκινήτων σε μία ημέρα; Με περισσότερους από 100 υπαλλήλους και μία state-of-the-art εγκατάσταση, η απάντηση είναι: Πάρα πολλά!

  • Μιχάλης Κατωπόδης
  • 4/1/2021

Εάν είσαστε άνθρωπος των αριθμών, το νούμερο αυτό ανέρχεται σε 4.000 οχήματα ημερησίως, εφόσον μιλάμε για εξωτερικό πλύσιμο, συν 1.000 ακόμη καθαρισμοί εσωτερικών! Πιο απλά, εάν αυτό το πλυντήριο θεωρήσουμε ότι δουλεύει 12 ώρες την ημέρα, είναι σε θέση να πλένει 5,6 αυτοκίνητα κάθε λεπτό που περνάει! Και σε αυτά συμπληρώστε 48 θέσεις για ηλεκτρικές σκούπες και έναν ειδικό σταθμό επάλειψης κεριού, με το χέρι.

Το Mr. Wash της Στουτγάρδης διεκδικεί με αξιώσεις τον τίτλο του μεγαλύτερου πλυντηρίου αυτοκινήτων στον πλανήτη. Δεν έχει καμία σχέση με την αντίστοιχη επιχείρηση που μπορεί αν έχετε στην περιοχή σας και, στην πράξη, είναι τόσο μοναδικό που το κανάλι Welt Documentary θεώρησε πως αξίζει να κάνει ένα 50λεπτο αφιέρωμα σε αυτό!

Στο εν λόγω ντοκιμαντέρ βλέπουμε τις προσφερόμενες υπηρεσίες, τους ανθρώπους, καθώς και όλη την υποδομή που στηρίζει μία τέτοια εγκατάσταση. Αρκετοί λάτρεις του αυτοκινήτου πηγαίνουν εκεί μόνο και μόνο για την εμπειρία και για το γεγονός ότι όντως οι υπάλληλοι φροντίζουν να κάνουν καλά αυτό που πρέπει να κάνουν. Από ένα απλό εξωτερικό πλύσιμο, μέχρι ένα πλήρες σετ, που περιλαμβάνει τα πάντα, για τη φροντίδα ενός αυτοκινήτου.

Αναφορικά με τη διαχείριση του νερού, υπάρχει ένα εξελιγμένο κύκλωμα ανακύκλωσης, ώστε να μην επιβαρύνεται το περιβάλλον με χημικά απόβλητα και ταυτόχρονα να επιτυγχάνεται μείωση των λογαριασμών στην αντίστοιχη ΕΥΔΑΠ. Το σύστημα στεγνώματος, με τη σειρά του, καταναλώνει 6.000 kWh ρεύματος ημερησίως, ενέργεια που θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες δύο μέσων νοικοκυριών για ένα ολόκληρο έτος! Τώρα για τα υπόλοιπα, θα σας αφήσουμε να τα ανακαλύψετε στο βίντεο που ακολουθεί.