Το μυστήριο των... σκονισμένων Tesla Model 3


Στο συμπέρασμα ότι η Tesla σταθμεύει χιλιάδες αδιάθετα Model 3 σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ κατέληξε μια ομάδα αμερικανών ερευνητών.

 

  • 4/10/2018

Μία ακόμα ένδειξη της τεχνητής γιγάντωσης των μεγεθών της Tesla ήρθε στο φως της δημοσιότητας, καθώς μια ερευνητική ομάδα εντόπισε σε εγκαταστάσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής χιλιάδες σταθμευμένα Model 3.

Χρησιμοποιώντας drones, η Shorty Air Force εντόπισε τις εγκαταστάσεις με τα σταθμευμένα Model 3 σε διάφορες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, όπως η Washington, το Chicago, το Dallas, το Las Vegas και το Salt Lake City, αναγκάζοντας την Tesla να δηλώσει πως οι συγκεκριμένοι χώροι χρησιμοποιούνται ως διακομιστικά κέντρα.

Στο πρόσφατο παρελθόν ο ίδιος ο Elon Musk παραδέχθηκε ότι η Tesla αντιμετωπίζει προβλήματα στη διαδικασία μεταφοράς και παράδοσης των αυτοκινήτων στους υποψήφιους πελάτες, γεγονός που ενδεχομένως να εξηγεί τη συγκέντρωση χιλιάδων αυτοκινήτων στα διακομιστικά κεντρα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Άλλοι πάλι υποστηρίζουν ότι η Tesla έχει περάσει στην παραγωγή περισσότερα πισωκίνητα Model 3 από εκείνα που η αμερικανική αγορά μπορεί να απορροφήσει, καθώς η πλειοψηφία των υποψήφιων αγοραστών στρέφονται πλέον στις τετρακίνητες εκδόσεις του αυτοκινήτου.

Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Tesla πραγματοποίησε ένα “sales event” στο Freemont, κατά τη διάρκεια του οποίου μπορούσε κανείς να επιλέξει και να αποκτήσει άμεσα το Model 3 της αρεσκείας του, κάτι που ενδεχομένως να αποδεικνύει ότι η ρυθμός παραγωγής του αυτοκινήτου (βλ. 5.000 μονάδες/εβδομάδα) να υπερβαίνει την πραγματική ζήτηση.