Το νέο Audi RS3 φλερτάρει με τους 450 ίππους


Το Audi RS3 επιστρέφει με κινητήρα 2,5 λίτρων, 450 ίππους και τη γνώριμη understatement σχεδιαστική λογική.

  • 10/4/2020

Γελάει καλύτερα εκείνος που γελάει τελευταίος κι αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις, το νέο Audi RS3 θα είναι αυτό που θα επιστρέψει στον θρόνο του βασιλιά των μικρομεσαίων διαστάσεων hatchback απαντώντας όπως μόνον αυτό γνωρίζει στην πρόκληση της Mercedes-AMG.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το νέο Audi RS3 Sportback, όπως θα είναι η πλήρης ονομασίας, πρόκειται να διατηρήσει τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 2,5 λίτρων κάτω από το καπό του, η απόδοση του οποίου θα φτάσει ακόμα και τους 450 ίππους.

Αυτή τουλάχιστον θα είναι η ισχύς της έκδοσης Performance μιας και ένα σκαλί χαμηλότερα το νέο Audi RS3 θα αποδίδει 420 ίππους.

Σε κάθε περίπτωση τα 500 Nm της μέγιστης ροπής θα μεταδίδονται και στους δύο άξονες μέσω του ηλεκτρονικά ελεγχόμενου συστήματος τετρακίνησης και του επτατάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη.

Αυτά σε ό,τι αφορά στις βασικές τεχνικές προδιαγραφές ενός αυτοκινήτου, το παρουσιαστικό του οποίου επιχειρούν να προβλέψουν οι σχεδιαστές της X-Tomi Design. Η κορυφαία εκδοχή του μικρομεσαίου hatchback της Audi πρόκειται να ακολουθήσει το παράδειγμα του προγόνου διατηρώντας χαμηλά του σχεδιαστικούς τόνους.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν θα υπάρξουν βελτιωτικές παρεμβάσεις στον αεροδυναμικό σχεδιασμό του αμαξώματος ώστε να εξασφαλιστεί καλύτερη δυνατή ψύξη των μηχανικών μερών και η απαραίτητη κάθετη αεροδυναμική δύναμη στις… υπερυψηλές ταχύτητες κίνησης.

Όλα αυτά βέβαια μένουν να επιβεβαιωθούν, ενδεχομένως στις αρχές τις επόμενης χρονιάς, αν και η σημερινή κατάσταση στην ευρωπαϊκή αγορά, ελέω Κορωνοϊού, είναι πιθανόν να παρατείνει την αγωνία μας για μερικούς μήνες ακόμα.

Διαβάστε επίσης:

Θα αγόραζες ένα… γυμνό Audi A3 σε τιμή ευκαιρίας;

 

Μάθετε τα πάντα για το ολοκαίνουργιο Audi A3