Το νέο Kia Niro θα μοιάζει αρκετά με το πρωτότυπο HabaNiro


Όπως και η τρέχουσα γενιά έτσι και η καινούργια του Niro θα έχει υβριδικές, plug-in υβριδικές και πλήρως ηλεκτρικές εκδόσεις

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: KIA
  • 22/12/2020

Η Kia έχει ήδη ξεκινήσει τις δοκιμές στο δρόμο της νέας γενιάς του Niro, που σε σχέση με το τρέχον μοντέλο θα αλλάξει ριζικά εμφάνιση. Από ότι φαίνεται από τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες που ήδη έχουν κυκλοφορήσει αλλά και από τις πρώτες πληροφορίες που υπάρχουν η αισθητική του θα ακολουθεί αυτήν του HabaNiro.

Πρόκειται για το πρωτότυπο που είχε παρουσιαστεί στα μέσα του 2019, είχε εντυπωσιάσει και εξακολουθεί να το κάνει. Με τις πόρτες του που ανοίγουν όλες προς τα πάνω και την απουσία κεντρικής κολώνας, ενώ χαρακτηριστικά είναι και τα πίσω του φώτα που καταλαμβάνουν σημαντικό τμήμα της φαρδιάς πίσω κολώνας.

Αυτό το στοιχείο αναμένεται να διατηρηθεί και στο μοντέλο παραγωγής, κάτι που βέβαια δεν πρόκειται να συμβεί για τις πόρτες του πρωτότυπου, καθώς θα προτιμηθούν οι συμβατικές. Και αυτό δεν είναι μόνο θέμα κόστους αλλά και αντοχής στην καθημερινή χρήση και πρακτικότητας.

Όσο για τους ιδιαίτερους εμπρός προβολείς δεν είναι καθόλου βέβαιο πως θα υιοθετηθούν και αυτοί, κάτι που ισχύει και για τη μάσκα τύπου καρχαρία του HabaNiro. Και αυτό γιατί υπάρχει η γνωστή tiger nose των Kia. Μπορεί ακόμα να μην υπάρχουν σαφείς πληροφορίες για τα σύνολα πρόωσής του αλλά το πιο πιθανό είναι πως και η νέα γενιά του Kia Niro θα είναι διαθέσιμη ως υβριδική, plug-in υβριδική και πλήρως ηλεκτρική.