Το νέο MINI John Cooper Works GP κατέβηκε από τα 8 min στο Nόrburgring


Το κορυφαίο MΙΝΙ κάνει guest εμφανίσεις με περισσότερο ή λιγότερο έντονο καμουφλάζ και κυνηγά τα ρεκόρ.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 24/6/2019

H καινούργια κορυφαία έκδοση του MINΙ, η MINI John Cooper Works GP όχι μόνο δοκιμάζεται εντατικά στο Nürburgring και μετέχει σε εκδηλώσεις όπως οι προκαταρκτικές του τελευταίου αγώνα αντοχή (24 Ώρες του Nürburgring), αλλά κυνηγά και το ρεκόρ στην Πράσινη Κόλαση.

Έτσι λοιπόν και σύμφωνα με την ίδια τη MINI το καινούργιο της top μοντέλο πέτυχε ήδη χρόνο γύρου κάτω από την τιμή ορόσημο των 8,0 min. Και λέμε ήδη γιατί το επίσημο πρόγραμμά του δοκιμών και εξέλιξης δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Η προηγούμενη γενιά του JCW GP είχε πετύχει χρόνο 8:23 min, τιμή καλύτερη κατά ολόκληρα 19 sec από αυτήν της αντίστοιχης εκδοχής της πρώτης γενιάς.

Έτσι λοιπόν η μείωση του χρόνου της 3ης γενιάς σε σχέση με τη 2η θα είναι τουλάχιστον 24 δευτερόλεπτα, γεγονός που αποδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις μεγάλες δυνατότητες του πολύ- αναμενόμενου νέου John Cooper Works GP.

Το οποίο θα κινείται από την κορυφαία εκδοχή του τετρακύλινδρου turbo της μάρκας, που για την περίσταση θα φτάνει τα 300 PS, που φυσικά θα εξασφαλίζουν και συνολικά εξαιρετικές επιδόσεις.

Το JCW GP θα διαφοροποιείται και οπτικά από τις πιο ταπεινές εκδόσεις, ενώ θα είναι και περιορισμένης παραγωγής. Και αυτό γιατί η βρετανική εταιρεία του ομίλου της BMW δεν σκοπεύει να κατασκευάσει περισσότερες από 3.000 μονάδες του.