Το νέο SUV της Toyota θα έχει πολλά κοινά με ένα αντίστοιχο Mazda


Η Toyota και η Mazda θα κατασκευάζουν από 150.000 νέα SUV στο κοινό τους εργοστάσιο στις ΗΠΑ. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 15/7/2019

Πιο συγκεκριμένα στο Huntsville της Alabama, η κατασκευή του οποίου κόστισε συνολικά 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια ή 1,4 δισ. ευρώ. Σε αυτό το υπερσύγχρονο εργοστάσιο λοιπόν η Toyota ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες πως θα κατασκευάζει έναν νέο SUV. Κάτι αντίστοιχο θα κάνει και η Mazda, με την πρώτη δηλώνει πως θα υπάρχουν κοινά στοιχεία και κοινοί προμηθευτές για τα δύο μοντέλα.

Σχεδόν ταυτόχρονα η Mazda δήλωσε πως η κάθε μάρκα θα εξελίξει ανεξάρτητα το δικό της μοντέλο, διευκρίνιση που μάλλον ήταν απαραίτητη αν αναλογιστεί κανείς πως το Mazda 2 κυκλοφορεί και πωλείται στις ΗΠΑ ίδιο και απαράλλαχτο με τα σήματα της Toyota.

Κατά τα άλλα η πληροφόρηση σχετικά με τα δύο SUV είναι κάτι παραπάνω από περιορισμένη. Για αυτό της Toyota γνωρίζουμε πως εκτός απροόπτου θα είναι η έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου FT-4X που παρουσιάστηκε πριν από δύο χρόνια, το 2017, στην έκθεση της Νέας Υόρκης. Η βάση του θα είναι το πλαίσιο TNGA, ενώ σε σχέση με το C-HR που επίσης το χρησιμοποιεί θα έχει μεγαλύτερους χώρους αλλά και τετρακίνηση.