To pick-up Gladiator σε έξι διαφορετικές παραλλαγές στο Moab Easter Safari


Κάθε χρόνο, λίγο πριν από το Πάσχα -για αυτό και η ονομασία Moab Eastern Safari- το επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Jeep είναι η περιοχή Moab της Utah.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 9/4/2019

Στη Moab λοιπόν συγκεντρώνονται οι οπαδοί της Jeep και παρουσιάζονται νέα πρωτότυπα. Τα φετινά, 6 τον αριθμό, αφορούν το πιο καινούργιο και τελευταία πιο προβεβλημένο μοντέλο της μάρκας, το pickup Gladiator.

Το πρώτο είναι η εκδοχή του ημιφορτηγού με μονή καμπίνα, ονομάζεται Jeep J6, έχει ρετρό look μιας και παραπέμπει στη δεκαετία του ΄70 και ένα μπλε χρώμα που έρχεται απευθείας από το Honcho του 1978. Βάση του το πλαίσιο του Wrangler JL και για αυτό η καρότσα του είναι μόλις 30,5 cm μεγαλύτερη από αυτήν του διπλοκάμπινου Gladiator.  

Με το δεύτερο Wayout μπορεί κανείς και να διανυκτερεύσει εκεί που θα φτάσει, μιας και πάνω από τη καρότσα υπάρχει μια σκηνή που ανοίγει για να φιλοξενήσει άνετα δύο ενήλικες που θα φτάσουν σε αυτήν με μια σκάλα. 

Το τρίτο JT Scrambler έχει επίσης έναν αέρα ρετρό, μιας και τα χρώματα του είναι αυτά του αντίστοιχου CJ. Ταυτόχρονα διαθέτει και κάμποσα αξεσουάρ της Mopar, κάτι που  ισχύει και για το Gladiator Gravity με τις σιδηρό-κατασκευές για πόρτες και την καρότσα ειδικά διαμορφωμένη για μεταφορά εξοπλισμού ορειβασίας.

Με το Flatbill θα μπορεί να μεταφέρει κανείς στη έρημο δύο μοτοσυκλέτες cross, οι οποίες για να χωρέσουν έχει καταργηθεί η πόρτα της καρότσας.

Και στα πέντε αυτά πρωτότυπα ο κινητήρας είναι ο V6 των 3.600 cc της μάρκας, ενώ το έκτο, το “στρατιωτικό” M-715 Five Quarter των 1,25 τόνων (αυτό σημαίνει το Five Quarter) κινείται από τον ΗΕΜΙ V8 Hellcrate, των 6,2 lt και των 717 PS. Επίσης όλο το εμπρός μέρος του είναι από ανθρακονήματα και η καρότσα από αλουμίνιο.