Το πρωτότυπο του "Apple Car by Hyundai" μπορεί να είναι έτοιμο το 2022


Το αυτοκίνητο της Apple, αν κλείσει η συμφωνία με τη Hyundai, μπορεί να εμφανιστεί το νωρίτερο το 2022 και το αργότερο το 2018.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 12/1/2021

Από τη στιγμή που η φημολογία για τη συνεργασία του ομίλου της Hyundai με την Apple για το αυτοκίνητο της τελευταίας ξεκίνησε είναι πολύ δύσκολο να ανακοπεί. Ειδικά από τη στιγμή που καταξιωμένα διεθνή πρακτορεία αναδημοσιεύουν ρεπορτάζ  μέσων της Νότιας Κορέας.

Το Reuters για παράδειγμα με βάση άρθρο του κορεάτικου IT News αναφέρει πως η συμφωνία της συνεργασίας μπορεί να έχει ολοκληρωθεί μέχρι και το Μάρτιο. Κάτι που ακούγεται λογικό ειδικά από τη στιγμή που οι αρχικές συνομιλίες έχουν ξεκινήσει, όπως ουσιαστικά ανακοίνωσε η Hyundai.

Μάλιστα το IT News αναφέρει και λεπτομέρειες για την παραγωγή του αυτοκινήτου. Που θα γίνεται στις ΗΠΑ και είτε ήδη υπάρχον εργοστάσιο της Kia στην Georgia είτε σε ένα καινούργιο εργοστάσιο, πάλι στις ΗΠΑ, με συνολική ετήσια δυναμικότητα 400.000 αυτοκινήτων. Από τα οποία οι 100.000 θα αντιστοιχούν στο Apple Car.

Πάντως οι φήμες που έκαναν λόγο για παρουσίαση του αυτοκινήτου φέτος δεν ευ σταθούν, ενώ το Reuters και πάλι κάνει λόγο για την εμφάνιση ενός πρωτότυπου του χρόνου (2022). Υπάρχει και μια τρίτη προσέγγιση που λέει για την πρόσληψη κορυφαίων μηχανικών της Tesla από την Apple για το Apple Car και πως το τελευταίο απέχει ακόμα από πέντε μέχρι και εφτά χρόνια.

Το βέβαιο είναι πως προκειμένου το Apple Car να καλύψει τις προσδοκίες που υπήρχαν και υπάρχουν θα πρέπει να διαθέτει κορυφαίο λογισμικό. Για να δούμε αν θα το έχει…