Το Renault EZ-Ultimo είναι μια λιμουζίνα δίχως σοφέρ


Η γαλλική εταιρία συνηθίζει να παρουσιάζει ενδιαφέρονται concept cars, ειδικά «εντός έδρας» και στο σαλόνι του Παρισιού.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 3/10/2018

Το EZ-Ultimo είναι ένα πρωτότυπο που μιλά από μόνο του και από την πρώτη ματιά. Η σχεδίαση του μας δείχνει πόσο μακρινή είναι στο μέλλον η ιδέα της υλοποίησής του με τους σχεδιαστές της Renault να οραματίζονται τι μορφή μπορεί να έχει μια υπέρ-πολυτελής λιμουζίνα σε δύο δεκαετίες από σήμερα. Το εν λόγω πρωτότυπο εξοπλίζεται με αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4 και λειτουργεί σαν ένα «ρομπό-ταξί» προσφέροντας ηρεμία και άνεση κατά την μετακίνηση στην υπέρ-άνετη καμπίνα του.

«Καθώς οι τάσεις των καταναλωτών αλλάζουν συνεχώς και οι άνθρωποι απολαμβάνουν ολοένα και περισσότερο τις υπηρεσίες που προσφέρονται την ώρα μίας διαδρομής, θα προκύψει ένα νέο πρότυπο για την κινητικότητα", εξηγεί ο Laurens van den Acker, επικεφαλής του τμήματος SVP Corporate Design. «Αυτή η μετάβαση την ενσωματώνουμε στο EZ-Ultimo που προσφέρει μια μοναδική πολυτελή εμπειρία πάνω σε ένα ρομπότ-όχημα που μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τον πάροχο υπηρεσιών» είπε συνεχίζοντας.