Το Subaru Impreza που κέρδισε στο Ράλι Ακρόπολις κάνει το μεγάλο comeback (photos-video)


To project της Best Engineering προβλέπει την κατασκευή 8 μονάδων, τιμώντας το εμβλήματικο αγωνιστικό της Subaru αλλά και τον θρυλικό οδηγό Colin McRae.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΜΠΕΑΣ, ΦΩΤΟ: EVO.CO.UK
  • 16/8/2022

Ένα από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα στην ιστορία του WRC επιστρέφει στη ζωή χάρη στο όραμα μιας μικρής ιταλικής εταιρείας και του επικεφαλής της, Carlo Boroli. Ο λόγος για το Subaru Impreza 555 Group A που έγραψε χρυσές σελίδες στην ιστορία των αγώνων στα 90s έχοντας στη θέση του οδηγού τον θρύλο Colin McRae.

Ο Boroli το 2018 αποφάσισε να βάλει σε εφαρμογή ένα project μέσα από το οποίο θα προχωρούσε στην κατασκευή 7 αντιγράφων του εμβληματικού αγωνιστικού, ένα για κάθε νίκη που πέτυχε ο Σκοτσέζος, μεταξύ των οποίων είναι και η νίκη του στο Ράλι Ακρόπολις του 1996. Η επετειακή σειρά που φέρει την ονομασία Best Impreza Colin McRae Edition συμπληρώνεται από μία 8η μονάδα που είναι αφιερωμένη στον παγκόσμιο τίτλο του 1995.

Εξαρχής στόχος του Boroli και της ομάδας του ήταν να φέρουν το αυτοκίνητο όσο πιο κοντά στα χαρακτηριστικά του πρωτότυπου. Είναι χαρακτηριστικό πως το αυτοκίνητο πέρασε σχεδόν μία εβδομάδα μέσα στο δωμάτιο του δυναμόμετρου ώστε να αποκτήσει τον ίδιο ήχο που είχε όταν το οδηγούσε ο Colin McRae.

Οι μηχανικοί της Best Engineering προκειμένου να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα μελέτησαν προσεκτικά τα αρχικά αντίγραφα του αυτοκινήτου, εξέτασαν χιλιάδες φωτογραφίες, ανέτρεξαν σε μια σειρά πηγών που αναγράφονταν τεχνικά χαρακτηριστικά, ενώ πραγματοποίησαν δεκάδες συναντήσεις με ανθρώπους που είχαν δουλέψει για τη Subaru.

Η εταιρεία πριν προχωρήσει στην υλοποίηση αυτού του ξεχωριστού project πήρε τις… ευλογίες της οικογένειας του Colin McRae ενώ η κόρη του οδηγού Hollie δεν δίστασε να επενδύσει ένα μεγάλο ποσό σε αυτή την προσπάθεια.

Όσοι ενδιαφέρονται για να αποκτήσουν μίας από τις 8 συλλεκτικές μονάδες του Best Impreza Colin McRae Edition θα πρέπει να καταβάλλουν σχεδόν 450.000€ ενώ ο Boroli έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο στο μέλλον να προχωρήσει στην κατασκευή και άλλων αντιγράφων προκειμένου να ικανοποιήσει ακόμα περισσότερους fans της Subaru και του Colin McRae.

To evo.co.uk, μέσω του δημοσιογράφου Adam Towlerείχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον Boroli, να δει το αυτοκίνητο από κοντά αλλά και να το οδηγήσει. Δείτε το video...