Μάνος και Κώστας Στεφανής επιστρέφουν στο Ράλι Ακρόπολις το 2022


Δυναμική επιστροφή στην αγωνιστική δράση για τους Μάνο και Κώστα Στεφανή, οι οποίοι θα αγωνιστούν στο φετινό Ράλι Ακρόπολις, 10ο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι, που έχει προγραμματιστεί για τις 8-11 Σεπτεμβρίου, με Hyundai i20 N Rally2.

  • 14/7/2022

Για την πρώτη τους συμμετοχή  στον εθνικό μας αγώνα μετά από 15 χρόνια και πιο συγκεκριμένα, από το 2007, οι Μάνος και Κώστας θα χρησιμοποιήσουν ένα Hyundai i20 N Rally2 τελευταίας γενιάς.

Την ευθύνη προετοιμασίας και τεχνική υποστήριξη κατά τη διάρκεια του Ράλι Ακρόπολις, έχει αναλάβει η ιταλική GB Motors.

Χορηγοί της συμμετοχής είναι η Hyundai Hellas και η Coral A.E. - Shell Licensee.

Η φετινή, θα αποτελέσει την τρίτη συμμετοχή του Μάνου Στεφανή ως οδηγού στο Ράλι Ακρόπολις, ενώ ο Κώστας Στεφανής θα βρεθεί για 29η φορά στην εκκίνηση του εθνικού μας αγώνα.

Πέραν της κλάσης RC2 όπου εντάσσονται τα αυτοκίνητα των συγκεκριμένων προδιαγραφών, οι Μάνος και Κώστας θα συμμετάσχουν και στην κατάταξη του πολύ ανταγωνιστικού WRC 2, απέναντι στα κορυφαία πληρώματα του θεσμού σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Μάνος Στεφανής δήλωσε σχετικά:

«Από τη στιγμή που οριστικοποιήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες και πήραμε το πράσινο φως για τη συμμετοχή στο φετινό Ράλι Ακρόπολις, πραγματικά δε μπορώ να κρύψω τον ενθουσιασμό μου. Πρόκειται αναμφίβολα για τον σημαντικότερο ελληνικό αγώνα, καθώς και έναν από τους κορυφαίους του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι, που όπως απέδειξε η περσινή του επιστροφή, διαθέτει αναλλοίωτη την αίγλη του παρελθόντος. Έχοντας βιώσει από παιδική ηλικία τη συμμετοχή του πατέρα μου, Κώστα, δε θα ήταν υπερβολή να δηλώσω πως το Ράλι Ακρόπολις αποτελεί μέρος του DNA μου.

«Σχετικά με τον αγώνα, η υπερειδική στο ΟΑΚΑ ξυπνά όμορφες μνήμες, ενώ οι ειδικές διαδρομές σε Κορινθία και Στερεά Ελλάδα είναι εξαιρετικές για οδήγηση και παρακολούθηση.

«Ανυπομονώ να βρεθώ πίσω από το τιμόνι του νέου Hyundai i20 N Rally2, ώστε καταρχήν να αντιληφθώ τις απαιτήσεις του και  εν συνεχεία, να προσαρμόσω αναλόγως την οδήγησή μου. Στόχος μας, είναι να πραγματοποιήσουμε όλα τα αγωνιστικά χιλιόμετρα και να κινηθούμε αξιοπρεπώς, αυξομειώνοντας το ρυθμό μας ανάλογα με τις συνθήκες.

«Ευχαριστούμε πολύ τους χορηγούς μας, Hyundai Hellas και Coral A.E. - Shell Licensee, χωρίς τη βοήθεια των οποίων η αναβίωση αυτού του ονείρου δε θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα».

Ο συνοδηγός του, Κώστας Στεφανής, με 28 συμμετοχές στον θρυλικό αγώνα, συμπλήρωσε:

«Το Ράλι Ακρόπολις είναι από τους πιο ιστορικούς και φημισμένους αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, ενώ παράλληλα διαθέτει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Έχοντας βιώσει ως αγωνιζόμενος όλη την εξέλιξή του, από τη δεκαετία του '70 μέχρι πρόσφατα, είναι μεγάλη μου χαρά που επανέρχομαι για αυτή τη συμμετοχή, δίπλα στον Μάνο.

«Γνωρίζουμε πως τα ράλι έχουν αλλάξει πολύ σε σύγκριση με το παρελθόν, οπότε καλούμαστε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Το πρώτο μας βήμα θα είναι η σωστή προετοιμασία για έναν τόσο απαιτητικό και μεγάλο αγώνα, ενώ ακολούθως θα επιδιώξουμε να εξοικειωθούμε όσο το δυνατόν ταχύτερα με το νέο μας αυτοκίνητο, το Hyundai i20 N Rally 2.

«Σε έναν αγώνα όπως το Ράλι Ακρόπολις, η απόλυτη ταχύτητα περνά σε δεύτερο πλάνο, αφού στοιχεία όπως η στρατηγική και η διαχείριση των καταστάσεων, αποκτούν μεγαλύτερη σημασία.

«Προφανώς, η αγωνιστική μας αποχή συνεπάγεται την ανάγκη για χρόνο προσαρμογής, κάτι που θα λάβουμε υπ' όψιν μας ώστε βήμα-βήμα να αυξάνουμε τον ρυθμό μας, πάντα εντός των ορίων που εκ φύσεως θέτουν, οι εκπληκτικές και συνάμα δύσκολες, ειδικές διαδρομές του αγώνα.

«Ραντεβού στα βουνά, με την ευχή άπαντες να ευχαριστηθούμε, διασφαλίζοντας πρώτα την ασφάλεια συμμετεχόντων και θεατών».