Το supercar του Gordon Murray θα έχει έως 700 PS και μηχανικό σασμάν


Σε περίπου τρία χρόνια από σήμερα ο απίστευτος Gordon Murray, o άνθρωπος πίσω από την θρυλική McLaren F1, θα επιστρέψει με ένα νέο supercar!

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 6/6/2019

Το οποίο θα ονομάζεται προς το παρόν T.50 και θα κατασκευαστεί σε πολύ λίγες μονάδες από την Gordon Murray Automotive, η οποία το περιγράφει ως το πιο γνήσιο, ελαφρύ και οδηγοκεντρικό supercar που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες την κίνηση θα αναλαμβάνει ένας ατμοσφαιρικός V12 των 3,9 lt που έχει εξελιχθεί και θα κατασκευάζεται από την Cosworth. Η απόδοση του θα κυμαίνεται στους 650-750 PS και το όριο στροφών λειτουργίας θα φτάνει τις 12.100 rpm! Μάλιστα στην μέγιστη ισχύ θα συμβάλλει μια έξτρα εισαγωγή αέρα στην οροφή του αυτοκινήτου.

Την μεταφορά της ροπής στους πίσω τροχούς θα έχει ένα μηχανικό κιβώτιο της Xtrac ενώ το εξελιγμένο σύστημα πέδησης δεν θα μπορούσε να έχει παρά κεραμικούς δίσκους με μονομπλόκ αλουμινένιες δαγκάνες. Το πλαίσιο θα είναι μονοκόκ από ανθρακονήματα και μαζί με το αμάξωμα θα ζυγίζει περίπου 980 kg με μικρότερο footprint από μια Porsche 911.Η αναλογία βάρους θα είναι στο 50/50 και πιθανότατα θα υπάρχει στο εσωτερικό τριθέσια διάταξη με τον οδηγό στο κέντρο (όπως στην McLaren F1).

Η παραγωγή του T.50 θα περιοριστεί σε μόλις 100 αυτοκίνητα με τιμή πώλησης στα περίπου 2,5 εκατομμύρια δολάρια.

«Όπως και με την F1, δεν έχουμε συγκεκριμένους στόχους για την επιτάχυνση, την τελική ταχύτητα ή τους χρόνους γύρου», είπε ο Murray. «Η F1 ήταν γρήγορη επειδή ήταν ελαφριά και σχετικά κόμπακτ. Το T.50 θα έχει επιδόσεις και δυναμικά χαρακτηριστικά που δεν θα έχουν άλλα supercars λόγω του χαμηλού βάρους του. Για άλλη μια φορά, έχω επικεντρωθεί στην πλήρη οδηγική εμπειρία, όχι τόσο στην ιπποδύναμη ή στην τελική ταχύτητα». Περισσότερα μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.