Το θρυλικό «παπί» της Honda επιστρέφει


Σχεδόν δέκα χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Τόκιο, το ηλεκτρικό παπί της Honda βρίσκεται μια ανάσα από τη γραμμή παραγωγής.

  • 1/8/2020

Μια ανάσα από τη γραμμή παραγωγής βρίσκεται το θρυλικό «παπί» της Honda. O λόγος για την ηλεκτροκίνητη εκδοχή του Super Cub, η οποία είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο το 2009 και έκτοτε αγνοείτο.

Μέχρι σήμερα και την αποκάλυψη των πρωτόλειων σχεδίων που κατατέθηκαν στο γραφείο ευρεσιτεχνιών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Όπως όλα δείχνουν, η έκδοση παραγωγής του Super Cub δεν θα απέχει σημαντικά από το πρωτότυπο δίκυκλο που είχε παρουσιάσει η Honda το 2009 διατηρώντας τον ρετρό χαρακτήρα του και ειδικότερα τον κυκλικό προβολέα, που έκανε γνωστό το θρυλικό «παπί».

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό είναι η θέση των μπαταριών, οι οποίες πρόκειται να τοποθετηθούν στο κατώτερο σημείο του πλαισίου και σε ίση απόσταση από τον μπροστινό και τον πίσω τροχό για τη βέλτιστη κατανομή του βάρους.

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 5 kw να φροντίζει για την κίνηση του ηλεκτρικού scooter, διατηρώντας χαμηλά τον πήχη των επιδόσεων αλλά και του κόστους.

Ανεξαρτήτως προδιαγραφών, πάντως, η ηλεκτρική εκδοχή του Honda Super Cub δεν θα δυσκολευτεί να κατακτήσει εκείνες τις αγορές που οι κυκλοφοριακές και οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τη χρήση scooter.  

Διαβάστε ακόμα:

Οι τιμές του ηλεκτρικού Honda e στην Ελλάδα