Το Tiguan παίρνει τα σκήπτρα από το Golf ως το best seller της VW


To SUV της VW ήταν το πιο καλοπουλημέο μοντέλο σε ολόκληρο το γκρουπ για το 2019.

  • 19/4/2020

Σημεία των καιρών. Ο άλλοτε αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής της ευρωπαϊκής και όχι μόνο αυτοκινητοβιομηχανίας, περνάει σε δεύτερο πλάνο, καθώς ένα SUV έρχεται να του πάρει τα σκήπτρα. Το Tiguan είναι πλέον το πιο καλοπουλημένο μοντέλο ολόκληρου του γκρουπ, ξεπερνώντας το Golf.

Το Τiguan σημείωσε 910.926 πωλήσεις σε όλο τον κόσμο, κάτι που μάλλον δεν αποτελεί έκπληξη καθώς είναι ένα παγκόσμιο προϊόν που είναι διαθέσιμο στο 80% των χωρών του κόσμου. Μάλιστα μέσα στην άνοιξη που διανύουμε έσπασε και το ρεκόρ των 6 εκατομμυρίων μονάδων από τότε που ξεκίνησε να παράγεται, στα τέλη του 2007.

Οι αριθμοί είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακοί καθώς δείχνουν ότι πέρσι κατασκευαζόταν ένα Tiguan κάθε 35 δευτερόλεπτα. Χάρη στις πωλήσεις του ήταν το πιο επιτυχημένο SUV της Ευρώπης και ένα από τρία πιο δημοφιλή SUV παγκοσμίως.

Η επιτυχία στην συνταγή της VW με το Tiguan είχε φανεί από την αρχή, καθώς από την πρώτη χρονιά της παρουσίας του στην αγορά, είχε γίνει το καλύτερα πουλημένο SUV της Γερμανίας. Το 2016 παρουσιάστηκε η δεύτερη γενιά του με σημαντικές αλλαγές και πολλές νέες εκδόσεις που το έκαναν αρκετά δημοφιλές σε αγορές όπως η Κίνα ή οι ΗΠΑ (ιδίως στις μακριές εκδόσεις ΧL).

Όσο για την συνέχεια, μέσα στην χρονιά αναμένουμε το facelift το οποίο όπως φαίνεται θα είναι μεγάλο σε έκταση και θα περιλαμβάνει αρκετά στοιχεία τεχνολογίας και ηλεκτρονικών συστημάτων από αυτά που είδαμε στο νέο Golf.