Το Toyota GR Yaris απέναντι σε Fiesta ST και M2 CS: H ώρα της αλήθειας (Video)


Ένας νέος κύκλος αντιπαραθέσεων ανοίγει με πρωταγωνιστή το νεοφερμένο Toyota GR Yaris, το οποίο βρίσκει στον δρόμο του την πισωκίνητη BMW M2 CS και το προσθιοκίνητο Ford Fiesta ST.

  • 5/4/2021

Μέχρι πρότινος το νεότερο και καυτό Toyota GR Yaris τα είχε βάλει με το εκρηκτικό Honda Type R και είχε επικρατήσει. Πως τα καταφέρνει όμως σήμερα απέναντι στο ικανό Ford Fiesta ST, αλλά και την σκληροπυρηνική BMW M2 CS; Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο που επιμελείται ο Mat Watson από το «Carwow», για να μάθετε τα αποτελέσματα των τριών διαφορετικών, αλλά παρόμοιων μοντέλων.

Το αγωνιστικών καταβολών τετρακίνητο Toyota GR Yaris φοράει έναν 3κύλινδρο κινητήρα 1,6 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 260 ίππους και 360 Nm ροπής και συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων με έξι σχέσεις, ζυγίζοντας 1.280 κιλά.

Από την άλλη μεριά, το ελαφρύτερο και προσθιοκίνητο Ford Fiesta ST των 1.179 κιλών χρησιμοποιεί τον EcoBoost κινητήρα των 1,5 λίτρων και ένα 6άρι, επίσης χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και παράγει 200 ίππους και 290 Nm ροπής.  

Ο Γερμανός ανταγωνιστής BMW M2 CS είναι ο βαρύτερος (1.587 κιλά), αλλά και ο ισχυρότερος του παιχνιδιού. Το 3λιτρο μοτέρ με τον οποίο εφοδιάζεται έχει 450 ίππους και 550 Nm ροπής, ενώ η κίνηση μεταδίδεται αποκλειστικά στους πίσω τροχούς, μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων. 

Τώρα που γνωρίζετε όλα τα νούμερα, μπορείτε να παρακολουθήσετε, μέσω του βίντεο των 11 λεπτών, την ενδιαφέρουσα μάχη που δόθηκε μέσα στην πίστα. Επιβεβαιώνονται οι εργοστασιακές τιμές στις μετρήσεις και πώς έχει η κατάταξη του αγώνα;