To Toyota GR Yaris έδειξε τα… δόντια του και στο Nissan GT-R


Σε φονέα γιγάντων εξελίσσεται το Toyota GR Yaris προσθέτοντας το Nissan GT-R Nismo στην… αιματοβαμμένη λίστα με τα ανυποψίαστα θύματά του.

  • 15/2/2021

Θα μπορούσατε να φανταστείτε ποτέ ότι ένα μικρό και ταπεινό Toyota Yaris θα μπορούσε να τα βάλει με έναν… Godzilla; Σωστά καταλάβατε. Η κορυφαία έκδοση του ιαπωνικού supermini τέθηκε αντιμέτωπη με το Nissan GT-R Nismo ανατρέποντας τα προγνωστικά που το ήθελαν να γίνεται έρμαιο των ορέξεων του ιαπωνικού sportscar.

Η κόντρα ανάμεσα στο υπεράνω κάθε υποψίας Toyota Yaris και το Nissan GT-R στήθηκε από το βρετανικό Autocar και φυσικά δεν είναι η πρώτη -ούτε και η τελευταία- φορά που το supermini της διπλανής πόρτας θα κληθεί να υπερασπιστεί την τιμή των όπλων εξαργυρώνοντας τη συγγένειά του με το προδιαγραφών WRC «αδερφάκι» του.

Φυσικά γνωρίζουμε ότι η σύγκριση των σχεδόν 600 ίππων του GT-R με τα μόλις 261 άλογα του GR Yaris είναι μάλλον άνιση, ωστόσο, το σαφώς χαμηλότερο βάρος του ιαπωνικού supermini και η πιο ευέλικτη κορμοστασιά του μπορούν να λειτουργήσουν ως αντίβαρο της κτηνώδους ισχύς του περίφημου Godzilla.

Κάπως έτσι, λοιπόν, ένας υγιεινός περίπατος για το Nissan GT-R μετατράπηκε σε ντέρμπι και επειδή στα ντέρμπι δε χωρούν προβλέψεις, μην βιαστείτε να προδικάσετε το αποτέλεσμα πριν δείτε το video που ακολουθεί.