To Vuhl 05RR είναι το σπορ αυτοκίνητο στην πιο γνήσια μορφή του


Το Vuhl έχει μικρό βάρος και πολλά PS και είναι απαλλαγμένο από όλα όσο θα μπορούσαν να αλλοιώσουν την οδηγική εμπειρία που προσφέρει.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 21/1/2019

Η μεξικάνικη Vuhl είναι ένας μικρός κατασκευαστής σπορ αυτοκινήτων στο στυλ του KTM X-Bow. Αυτοκίνητα δηλαδή που δίνουν έμφαση στο fun to drive και σε τίποτα άλλο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην υπάρχουν πολυτέλειες, όπου πολυτέλειες δεν εννοούμε δερμάτινες επενδύσεις και high end ηχοσυστήματα, αλλά π.χ. παρμπρίζ και οροφή.

Έτσι λοιπόν το Vuhl 05RR, όπως ονομάζεται η τελευταία του εκδοχή είναι ένα minimal σπορ αυτοκίνητο, όπως minimal είναι και το βάρος του, που μετά τις τελευταίες προσπάθειες των μηχανικών της εταιρείας για τον περιορισμό του είναι μόλις 660 κιλά.

Ταυτόχρονα έγινε και με ανακατανομή του βάρους αυτού στους δύο άξονες για ακόμα καλύτερα δυναμικά χαρακτηριστικά, ενώ για τον ίδιο λόγο χαμήλωσε κατά 50 (!) χιλιοστά το ήδη χαμηλό κέντρο βάρους του. Παράλληλα η ανάρτηση αλλά και το σύστημα διεύθυνσης είναι ακόμα πιο πολύ προσανατολισμένα στην αγωνιστική οδήγηση, κάτι που ισχύει και για το αεροδυναμικό πακέτο.

Το οποίο εξασφαλίζει μεγαλύτερη σταθερότητα όσο αυξάνονται τα km/h που μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 255. Αντίστοιχα το 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε μόλις 2,7 sec, τιμές που οφείλονται στο 2.3 EcoBoost των 390 PS που κινεί το Vuhl 05RR των μόλις 3,718 μέτρων.