Το VW ID. Buzz βγήκε στους δρόμους (video)


Το πολυαναμενόμενο ηλεκτρικό mini van της Volkswagen ξεκίνησε ένα μακρύ ταξίδι 1.640 km. απ’ το εργοστάσιο του Ανόβερο έως την Βαρκελώνη. Δείτε το video.

  • 24/1/2022

Η αντίστροφη μέτρηση για την επίσημη παρουσίαση του νέου ηλεκτρικού mini van της Volkswagen έχει ξεκινήσει! Θυμίζουμε πως πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο του Δ.Σ του ομίλου Herbert Diess ότι η πολυαναμενόμενη πρόταση της γερμανικής εταιρείας θα παρουσιαστεί επίσημα στο κοινό στις 9 Μαρτίου.

Ουσιαστικά πρόκειται για την αναβίωση του δημοφιλούς Type 2 το οποίο όμως θα φέρει όλες εκείνες τις καινοτομίες που επιτάσσει η σύγχρονη εποχή της αυτοκίνησης. Μέχρι στιγμής εκτός από τις αμέτρητες κατασκοπευτικές φωτογραφίες που έχουμε δει, γνωρίζουμε ότι το ID.Buzz θα διατίθεται τόσο σε επιβατική έκδοση όσο και σε επαγγελματική (Buzz Cargo), ενώ θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα MEB του ομίλου VW την οποία θα μοιράζεται μαζί με τα άλλα μοντέλα της γκάμας ID.

Την ίδια στιγμή θα προσφέρεται σε διαφορετικές εκδόσεις μεταξονίων ενώ οι μπαταρίες του θα έχουν χωρητικότητα από 48 έως 111 kWh, με τη μέγιστη αυτονομία να αγγίζει τα 700 km. Παράλληλα ακούγεται πως θα παρουσιαστεί και μία έκδοση με δύο ηλεκτροκινητήρες  και τετρακίνηση που θα αποδίδει 370PS!

To Volkwagen ID.Buzz θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Ανόβερο και αυτές τις ημέρες μερικά πρωτότυπα μοντέλα ξεκίνησαν ταξίδι απ' τη γερμανική πόλη προς την Βαρκελώνη, με στόχο να καλύψουν μία απόσταση 1.640 km! Παρόλο που το καμουφλάζ δεν αφαιρέθηκε από τα συγκεκριμένα οχήματα είναι ορατές όλες οι σχεδιαστικές λεπτομέρειες οι οποίες κορυφώνουν την αγωνία όσων αναμένουν με ενδιαφέρον την επίσημη παρουσίαση.

Δείτε το video...