To VW ID. R πέτυχε νέο ρεκόρ στις «Πύλες του Παραδείσου» στην Κίνα


Το ID. R αποτελεί τον καλύτερο πρεσβευτή για την ηλεκτρική τεχνολογία της VW, καθώς καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 3/9/2019

Πριν από λίγους μήνες η VW είχε ανακοινώσει πως το ηλεκτρικό αγωνιστικό super car της, το ID.R θα έτρεχε στην Tianmen Mountain Big Gate Road με τις συνολικά 99 φουρκέτες του που οδηγεί στις διάσημες «Πύλες του Παραδείσου» της Κίνας.

Το συνολικό μήκος αυτής της ανάβαση είναι περίπου 11 χιλιόμετρα -για την ακρίβεια 10.906 μέτρα- η υψομετρική διαφορά 1.100 μέτρα και πίσω από το τιμόνι ήταν φυσικά ο μόνιμος οδηγός του ID. R, ο Romain Dumas. Ο οποίος μπόρεσε σε καλύψει τα 11 αυτά χιλιόμετρα και τις παρά μια 100 στροφές σε μόλις 7:38,585 πρώτα λεπτά. Και να προσθέσει στη συλλογή του μια ακόμα εξαιρετική επίδοση μετά από αυτές στο Pikes Peak, το Goodwood και το Nürburgring.

Σε σχέση με τις προηγούμενες εμφανίσεις του VW ID.R στην Tianmen δεν υπήρχε χρόνος αναφοράς και έτσι η συγκεκριμένη επίδοση καταγράφηκε αμέσως ως ρεκόρ. Το ότι δεν υπήρχε άλλος χρόνος αναφοράς σε συνδυασμό με την ελλιπή πληροφόρηση αλλά και τον ελάχιστο χρόνο που υπήρχε για δοκιμές έκαναν φυσικά το εγχείρημα ακόμα πιο δύσκολο.

Πάντως αν κρίνουμε από τις δηλώσεις του –«ο δρόμος είναι απίστευτα στενός και με πολλές στροφές, αλλά χάρη στην ηλεκτρική πρόωση του ID. R η οδήγηση ήταν ιδιαίτερα διασκεδαστική»- ο Romain Dumas απόλαυσε την όλη προσπάθεια.