Το Zolye T900 είναι «ίδιο» με το Range Rover Sport


Αν σας αρέσει το Range Rover Sport αλλά δεν έχετε ή δεν θέλετε να δώσετε όσα κοστίζει υπάρχει λύση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 5/9/2018

H Zoyle είναι μια κινεζική εταιρεία που ειδικεύεται στην κατασκευή fake SUV, τα οποία μοιάζουν πολύ με ευρωπαϊκά μοντέλα πολυτελείας όπως η Porsche Macan και η Lamborghini Urus, καθώς και πιο προσιτά όπως τα Audi Q3 και Mazda CX-4. Τελευταίο της δημιούργημα το Τ900 το οποίο μοιάζει πολύ με το Range Rover Sport, μιας και διαθέτει (σχεδόν) τις ίδιες χαρακτηριστικές αναλογίες αμαξώματος, ενώ διαφοροποιείται στις λεπτομέρειες. Οι οποίες φυσικά γίνονται πιο εύκολα αντιληπτές όταν τα δύο αυτοκίνητα είναι δίπλα δίπλα.

Το εσωτερικό του Range Rover Sport πάντως φαίνεται πως δεν άρεσε ή για κάποιον λόγο δεν ικανοποιούσε τους Κινέζους αντιγραφείς. Έτσι αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν άλλο πρότυπο, που ταίριαζε περισσότερο είτε με τα γούστα τους είτε με τις… απαιτήσεις των πελατών τους. Και το πρότυπο τους δεν ήταν άλλο από τα μοντέλα της Mercedes. Και μάλιστα όχι όποια και όποια αλλά τα κορυφαία με τις δύο μεγάλες διαδοχικές οθόνες, προκειμένου να είναι όσο πιο high tech γίνεται.

Ο κινητήρας φυσικά δεν είναι κάποιος V8 όπως στo original αλλά ένας πολύς πιο ταπεινός τετρακύλινδρος 2.000 cc, ο οποίος πάντως έχει turbο, αποδίδει 230 PS και 350 Nm και συνδυάζεται τόσο με μηχανικό κιβώτιο όσο και με αυτόματο κιβώτιο διπλούς συμπλέκτη 8 σχέσεων.