Τον Μάρτιο η πρεμιέρα του νέου Peugeot 308. Όσα αξίζει να γνωρίζετε


Δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο τοποθετούν μέσα στον επόμενο μήνα την παγκόσμια πρεμιέρα του νέου Peugeot 308 σκιαγραφώντας και το τεχνολογικό του προφίλ.

  • Κείμενο: Γιάννης Αδάναλης, Φωτ.: Auto Express
  • 27/2/2021

Η στιγμή της επιστροφή του Peugeot 308 στην κορυφή της κατηγορίας των μικρομεσαίων διαστάσεων hatchbacks έφτασε. Πληροφορίες που διαρρέουν στον Τύπο, τοποθετούν μέσα στον επόμενο μήνα την παγκόσμια πρεμιέρα του αυτοκινήτου που άλλαξε τη μοίρα της γαλλικής φίρμας, τοποθετώντας την πολύ κοντά στους premium ανταγωνιστές της.

Η ιστορία αναμένεται να επαναληφθεί, καθώς το νέο Peugeot 308 στοχεύει μόνον την κορυφή. Αυτό τουλάχιστον μάς έχει αποδείξει τα πρώτο δείγματα του σχεδιασμού του, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των πιο πρόσφατων προτάσεων της γαλλικής φίρμας και φυσικά το ανεξάντλητο τεχνολογικό οπλοστάσιο ενός ομίλου αυτοκινητοβιομηχανιών με το μέγεθος του Stellantis.

To νέο Peugeot 308 θα διαθέτει από την πρώτη στιγμή εκδόσεις με κινητήρες εσωτερικής καύσης αλλά και ηλεκτροκίνητες διαμορφώσεις. Η ήπια υβριδική τεχνολογία είναι εκείνη που θα αναλάβει να περιορίσει την κατανάλωση καυσίμου και τους εκλυόμενους ρύπους στους κινητήρες βενζίνης του 1,2 λίτρου και diesel του 1,5 και 2,0 λίτρων.

Οι plug-in υβριδικές εκδόσεις του αυτοκινήτου θα είναι και ισχυρότερες, ως ότου δούμε τα διακριτικά GTI να επιστρέφουν στις μεταλλικές επιφάνειες του αμαξώματός του, ενώ σε ό,τι αφορά την ηλεκτροκίνητη έκδοση, το Peugeot e-2008 και το Citroen e-C4 είναι εκείνα που θα δείξουν τον  δρόμο και θα αποτελέσουν παράδειγμα για το νέο 308.

Μάλιστα το εύρος της γκάμας του νέου Peugeot 308 θα είναι τέτοιο ώστε οι Γάλλοι να εξετάζουν το ενδεχόμενο χρήση διαφορετικής πλατφόρμας για τις συμβατικές και εξηλεκτρισμένες εκδόσεις του αυτοκινήτου.

Όπως και να έχει ο σχεδιασμός του αποκλειστικά πεντάθυρου αμαξώματος θα παραπέμπει σε εκείνον του 208, στρογγυλεύοντας παρ’ όλα αυτά κάποια χαρακτηριστικά που ενισχύουν τη νεανικότητα και τη δυναμική του μικρότερου σε διαστάσεις πεντάθυρου hatchback.

Ας μην ξεχνάμε ότι τα μικρομεσαίων διαστάσεων hatchbacks απευθύνονται σε ένα συντηρητικό κοινό, κρίνοντας από την επιτυχία του αυστηρού σε σχεδίαση VW Golf. Φυσικά, ο μεγαλύτερος "εχθρός" του νέου Peugeot 308 δεν είναι το VW Golf αλλά ο υπερπληθυσμός των crossover και των SUV που παρατηρείται στην ευρωπαϊκή αγορά, μονοπωλώντας το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού.