Toyota Ευρώπης: Πλώρη και για ηλεκτρικά αυτοκίνητα!


H Toyota Ευρώπης πέτυχε τον στόχο της και έφτασε στο 50% των πωλήσεων της να αντιστοιχεί σε υβριδικά μοντέλα.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 6/8/2019

Βέβαια σε αυτό το στόχο συντελεί το γεγονός πως ούτως ή άλλως η γκάμα πλέον των μοντέλων της Toyota αποτελείται περίπου στο μισό από υβριδικές εκδόσεις και πως πλέον δεν υπάρχουν πετρελαιοκινητήρες. Επί της ουσίας η ιαπωνική εταιρία έχει να προχωρήσει στο επόμενο βήμα που ειδικά για την Ευρώπη δεν είναι άλλο από την ηλεκτροκίνηση.

Την είδηση για πολλά ηλεκτρικά μοντέλα επιβεβαίωσε ο διευθυντής πωλήσεων και μάρκετινγκ της Toyota Ευρώπης, ο Matthew Harrison, λέγοντας σε συνέντευξή του στην Automotive News πως η υβριδική τεχνολογία πήρε τέσσερις γενιές για να ευδοκιμήσει στο σημερινό στάδιο. Το ίδιο εκτιμά και για την ηλεκτροκίνηση.

Φυσικά αυτό θα γίνει σταδιακά αφού όλα εξαρτώνται από την εξέλιξη της τεχνολογίας των μπαταριών και τις υποδομές φόρτισης. Μάλιστα ο Harrison θεωρεί πως τα σημεία φόρτισης είναι το κλειδί για την διάδοση της ηλεκτροκίνησης και τόνισε πως αυτό είναι κάτι που δεν εξαρτάται από τους κατασκευαστές αυτοκινήτων από άλλους φορείς.

Για αυτό και τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά από τα υβριδικά που απολαμβάνουν τις υπηρεσίες των κλασικών σημείων ανεφοδιασμού υγρών καυσίμων. Πάντως, θεωρεί πως η μετάβαση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα είναι αναπόφευκτη, όσο αργή και αν είναι αυτή.