Toyota GR Corolla: Με 300 ίππους και φθηνότερη από το GR Yaris


Παρότι ισχυρότερη και τετρακίνητη, η Toyota GR Corolla θα είναι φθηνότερη από το αντίστοιχων προδιαγραφών GR Yaris, εκθέτοντας το εσωτερικό και μη ανταγωνισμό.

  • 22/4/2021

Το γεγονός ότι η Toyota Corolla πρόκειται να αποκτήσει μια έκδοση υψηλών επιδόσεων επιστρέφοντας στην κατηγορία των καυτών hatchbacks δεν αποτελεί είδηση.

Είδηση αποτελεί ότι η κορυφαία έκδοση στην ιστορία του ιαπωνικού hatchback θα φτάνει τους 300 ίππους, θα διαθέτει σύστημα τετρακίνησης και την ίδια στιγμή θα είναι φθηνότερη από το αντίστοιχων προδιαγραφών GR Yaris.

H Toyota GR Corolla θα εφοδιάζεται με τον γνωστό, τρικύλινδρο θαύμα του 1,6 λίτρου καθώς και με το σύστημα μετάδοσης που γνωρίσαμε για πρώτη φορά στο GR Yaris.

Βέβαια στην προκειμένη περίπτωση, οι Ιάπωνες είναι πιθανόν να μην εξαντλήσουν τις δυνατότητες παραμετροποίησης του συστήματος μετάδοσης, επιλέγοντας έναν περισσότερο… αυτοματοποιημένο τρόπο λειτουργίας, ο οποίος θα παραπέμπει στον ανταγωνισμό.

Μιλώντας για ανταγωνισμό, η Toyota GR Corolla θα κληθεί να κοιτάξει στα μάτια τον βασιλιά της κατηγορίας, σε επίπεδο πωλήσεων τουλάχιστον, που δεν είναι άλλο από το VW Golf.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο κινητήρας του 1,6 λίτρου θα φτάσει στα επίπεδα των 300 ίππων, με την τιμή να ακολουθεί μια αντιστρόφως ανάλογη πορεία με σκοπό να προσγειωθεί κάτω από τα επίπεδα του GR Yaris.

Όλα αυτά, βέβαια, για την ώρα αποτελούν φήμες ή για την ακρίβεια πληροφορίες που διαρρέουν στον ιαπωνικό Τύπο, συνεπώς δεν αποκλείονται ανατροπές και σε επίπεδο τεχνικών προδιαγραφών αλλά και στην τιμολόγηση της κορυφαίας έκδοσης του ιαπωνικού hatchback.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον κόσμο του αυτοκινήτου.