Toyota GR Corolla: Με το... πλάι σε λασπωμένη δασική διαδρομή (video)


Οι χωμάτινες διαδρομές μοιάζουν να έχουν φτιαχτεί ειδικά για την Toyota GR Corolla.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: The GR Panda - YouTube
  • 27/11/2023

Σε πολλές περιπτώσεις, το να οδηγήσει κανείς ένα αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων, «ξεκλειδώνοντας» όλες του τις δυνατότητες, είναι εξαιρετικά δύσκολο, έως κι ακατόρθωτο, ανάλογα με τον οδηγό και το όχημα που του δίνεται. Στην περίπτωση της Toyota GR Corolla του 2023, φαίνεται πώς όλοι μπορούν να διασκεδάσουν μαζί της, αν τους δοθεί το κατάλληλο έδαφος.

Ο ιδιοκτήτης της συγκεκριμένης, πήγε με το hot hatch του σε μια δασική διαδρομή off road, δοκιμάζοντάς το εκεί. Φυσικά, αυτό έγινε αφού έλαβε την απαραίτητη έγκριση από το τοπικό δασαρχείο.

Όπως είναι λογικό, ο turbo τρικύλινδρος κινητήρας 1,6 L των 304 PS και 370 Nm ροπής απέδειξε γιατί η hot hatch κατηγορία είναι τόσο αγαπητή, όπως και το γεγονός ότι το μοντέλο είναι φτιαγμένο για τέτοιες διαδρομές.

Σύμφωνα με τον οδηγό, ο οποίος δημοσίευσε τα πλάνα από την εξόρμησή του στο κανάλι του στο YouTube, The GR Panda, το ρυθμιζόμενο σύστημα τετρακίνησης είναι εκείνο που κάνει τη διαφορά. Η προεπιλεγμένη κατανομή της ροπής με αναλογία 30:70 μοιάζει λιγότερο σταθερή από εκείνη του track mode, που έχει αναλογία 50:50, ειδικά όταν το όχημα βρίσκεται σε κάποια γρήγορη στροφή.

Ο ίδιος αναφέρει μάλιστα ότι έμαθε να οδηγεί με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων μόλις πριν έναν περίπου χρόνο. Τόνισε επίσης ότι δεν προσπάθησε να οδηγήσει στο όριο, αφού ήθελε να γυρίσει στο σπίτι του με την GR Corolla του.

Παρόλο που δεν άγγιξε εξωπραγματικές ταχύτητες στη δική του προσπάθεια, ο άνθρωπος πίσω από το κανάλι The GR Panda πιστεύει το πανίσχυρο hot hatch των Ιαπώνων προσφέρει την πιο κοντινή εμπειρία ράλλυ που μπορεί να έχει ένας μη-επαγγελματίας οδηγός που απλά θέλει να περάσει καλά με το αυτοκίνητό του.

Δείτε το video:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Toyota GR Corolla Morizo βγαίνει στο σφυρί για καλό σκοπό

Έρχεται νέο Toyota GR Yaris με 300 PS και αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων

«Απόβαση» με πέντε Toyota GR Yaris Rally2 στο Μόντε Κάρλο