Toyota GR Yaris: Ειδικές εκδόσεις προς τιμήν των πρωταθλητών Rovanpera και Ogier (photos)


H Toyota θα κυκλοφορήσει δύο ειδικές εκδόσεις του GR Yaris προς τιμήν των δύο πρωταθλητών της ομάδας στο WRC, Kalle Rovanpera και Sebastien Ogier.

  • ΦΩΤΟ: TOYOTA
  • 14/1/2023

Το GR Yaris είναι ένα από τα καυτά hot hatches της, και φυσικά έχει την αγωνιστική του έκδοση, το GR Yaris Rally1 Hybrid, που συμμετέχει στο WRC.

Με αφορμή αυτήν την σχέση δρόμου κι ειδικών διαδρομών, η Toyota αποκάλυψε δύο ειδικές εκδόσεις: την Kalle Rovanpera Edition και τη Sebastien Ogier Edition.

Οι δύο οδηγοί είναι οι τελευταίοι πρωταθλητές της μάρκας, το 2022 και το 2021 αντίστοιχα, οπότε δικαιούνται απόλυτα το να έχουν αυτήν τη... μεταχείριση.

Τα δύο μοντέλα είναι προς ώρας concepts, με την εταιρεία να αναφέρει ότι «η ημερομηνία κυκλοφορίας και οι λεπτομέρειες για τα μοντέλα θα αποκαλυφθούν εν ελθέτω χρόνω».

Η Kalle Rovanpera Edition είναι η πιο ακραία -οπτικά- εκ των δύο, με ένα livery που παραπέμπει αρκετά σε αυτό του GR Yaris Rally1, ενώ φέρει και την πίσω πτέρυγα από το GRMN Yaris, το προορισμένο για χρήση σε πίστα μοντέλο των Ιαπώνων.

Την ίδια ώρα, η Sebastien Ogier Edition είναι πιο ήπια αισθητικά, φινιρισμένη σε γκρι ματ βαφή, με μαύρες λεπτομέρειες στις πόρτες και την πίσω πτέρυγα, και μπλε δαγκάνες φρένων.

Στην «καρδιά» των δύο μοντέλων βρίσκεται ο κινητήρας του GRMN Yaris, δηλαδή το turbo, 3κύλινδρο, 1,6 lt μοτέρ271 PS και 390 Nm.

Μάλιστα, η Toyota υπόσχεται και κάποια συνάντηση/event με τους δύο οδηγούς, χωρίς να εξηγείται τι σημαίνει ακριβώς αυτό.