Toyota & Mazda επεκτείνουν τη συνεργασία τους


Η Τοyota και η Mazda ανακοίνωσαν και επίσημα σήμερα την αμοιβαία συνεργασία τους σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις των καιρών.

  • 13/5/2015

Η Τοyota Motor Corporation και η Mazda Motor Corporation ανακοίνωσαν και επίσημα σήμερα την αμοιβαία συνεργασία τους σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις των καιρών. Τόσο οι αυστηρότεροι κανονισμοί εκπομπών ρύπων όσο και οι νέες υβριδικές τεχνολογίες απαιτούν μια τεράστια δαπάνη την οποία οι αυτοκινητοβιομηχανίες-κολοσσοί καλούνται να αντιμετωπίσουν πρωτίστως με συμφωνίες συνεργασιών.

Στο πλαίσιο αυτό οι δύο γιαπωνέζικες εταιρίες ενώνουν τις δυνάμεις τους με την Toyota να προσφέρει τις γνώσεις της για την plug-in υβριδική τεχνολογία αλλά και αυτή της υδρογονοκίνησης και την Mazda να παρέχει τους κινητήρες Skyactiv.

Επιπλέον, από κοινού θα προχωρήσουν στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών για την ασφάλεια. Να σημειωθεί εδώ ότι Mazda και Toyota συνεργάζονται εδώ και μερικά χρόνια με τη θυγατρικής της Toyota, Scion, να κατασκευάζει μικρό μοντέλο βασισμένο στο Mazda 2.