Toyota & Panasonic: Περισσότερες μπαταρίες για τα υβριδικά


Οι δύο ιαπωνικές εταιρίες ανακοίνωσαν την επέκταση της συνεργασίας τους για την παραγωγή μπαταριών νέας γενιάς.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: TOYOTA
  • 8/10/2020

Οι νέες μπαταρίες θα είναι πρισματικού σχήματος (η Tesla εμμένει στις κυλινδρικές που καταλαμβάνου περισσότερο χώρο) και θα ξεκινήσουν να μπαίνουν στα υβριδικά μοντέλα της Toyota από το 2022. Νωρίτερα θα έχει ξεκινήσει η παραγωγή των μπαταριών λιθίου ιόντων σε μια εργοστασιακή μονάδα στα δυτικά της Ιαπωνίας.

Την παραγωγή των μπαταριών θα αναλάβει η εταιρία Prime Planet Energy & Solutions που ιδρύθηκε τον Απρίλιο με το 51% να ανήκει στην Toyota και το υπόλοιπο στην Panasonic. Σύμφωνα με την πρώτη η παραγωγική ροή στο εργοστάσιο στην Tokushima θα βρίσκεται σε ένα επίπεδο για να εξασφαλίζει μπαταρίες για περίπου 500.000 υβριδικά Toyota το χρόνο.

«Καθώς ο εξηλεκτρισμός των αυτοκινήτων είναι απαραίτητος για την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών ζητημάτων όπως η υπερθέρμανση του πλανήτη και η ατμοσφαιρική ρύπανση, η παγκόσμια αγορά ηλεκτρικών οχημάτων αναμένεται να συνεχίσει να αναπτύσσεται ραγδαία», ανέφερε η κοινοπραξία στη δήλωση της. «Αυτή η επέκταση της παραγωγικής μας δυνατότητας είναι ένα βήμα που επιτρέπει στην Prime Planet Energy & Solutions να διαχειριστεί την αυξανόμενη ζήτηση πρισματικών μπαταριών ιόντων λιθίου για υβριδικά οχήματα».

Η Prime Planet Energy & Solutions θα απασχολήσει περίπου 5.600 θέσεις εργασίας (άμεσες και έμμεσες) διευρύνοντας την μακροχρόνια συνεργασία των δύο εταιριών που μεταξύ άλλων κατασκευάζουν πρισματικές μπαταρίες από το 2017.