«Τρένο» η Toyota Corolla GR Sport στο τεστ αποφυγής (video)


H Toyota Corolla GR Sport μπαίνει στον «τάρανδο» και μάς δείχνει πόσο στιβαρό είναι το πάτημά της στο Sport mode.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: KM77.COM
  • 1/8/2023

Η Toyota Corolla είναι ένα από τα μοντέλα της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας με τη μεγαλύτερη ιστορία. Η δωδέκατη γενιά της έχει αποδειχτεί μεγάλη επιτυχία, από την πορεία που έχει σημειώσει μέχρι σήμερα σε όλες τις μεγάλες αγορές.

Στην Ευρώπη, η Toyota προσφέρει ακόμα μία έκδοση της Corolla, η οποία βρίσκεται κάτω από την GR έκδοση, κι ονομάζεται Corolla GR Sport. Πρόκειται για ένα μοντέλο που ξεχωρίζει με τον επιθετικό του σχεδιασμό και το οποίο έχει... ασπαστεί τον υβριδισμό.

Τώρα, το ισπανικό μέσο km77.com, υποβάλλει την Corolla GR Sport στο τεστ αποφυγής, γνωστό και ως «τάρανδος». Η έκδοση που χρησιμοποίησαν οι Ισπανοί φέρει έναν ατμοσφαιρικό τετρακύλινδρο υβριδικό κινητήρα που αποδίδει 196 PS και 190 Nm.

Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του μοντέλου είναι η λειτουργία Sport της ανάρτησης, η οποία κάνει το αυτοκίνητο να συμπεριφέρεται πολύ πιο συγκρατημένα και στιβαρά στις στροφές, σε σχέση με τo Normal mode .

Ακόμα και στην πρώτη προσπάθεια που έκανε ο οδηγός η Corolla GR Sport έδειξε να ανταποκρίνεται πολύ καλά στις απαιτήσεις του τεστ, με τον δοκιμαστή να αναφέρει ότι οι υποβοηθήσεις δεν ενεπλάκησαν ιδιαίτερα, ενώ η ανάρτηση δεν ήταν σε Sport mode.

Μετά από μερικές ακόμη δοκιμές, το αυτοκίνητο κατάφερε να ολοκληρώσει τη δοκιμασία χωρίς να αγγίξει κανέναν από τους κώνους, με ταχύτητα εισόδου τα 76 km/h. Αυτό αποτελεί μία εξαιρετική επίδοση, αν σκεφτεί κανείς ότι δεν πρόκειται για όχημα που ανήκει στην κατηγορία υψηλών επιδόσεων.

Όσο για τη λειτουργία Sport, ο οδηγός που πραγματοποίησε το τεστ σημείωσε ότι η μεγαλύτερη διαφορά δε φάνηκε στο τεστ αποφυγής, αλλά στο σλάλομ, όπου η Corolla GR Sport πέρασε από την κορυφή της διαδρομής, δηλαδή τη φουρκέτα, αρκετά γρήγορα.

Δείτε το Toyota Corolla GR Sport να διαπρέπει στο τεστ αποφυγής: