Δυσκολεύτηκε το Dacia Duster στο τεστ αποφυγής (video)


Το Dacia Duster περνά από το τεστ αποφυγής και δυσκολεύεται, με αποτέλεσμα να μην εντυπωσιάζει.

  • ΦΩΤΟ: km77.com - YouTube
  • 25/7/2023

To ισπανικό μέσο km77.com μπήκε για ακόμα μία φορά στην πίστα προκειμένου να υποβάλει στο τεστ αποφυγής, γνωστό και ως «τάρανδος», το Dacia Duster. Στόχος ήταν να διαπιστώσει πόσο καλά αντιδρά το δημοφιλές SUV των Ρουμάνων στις απότομες αλλαγές κατεύθυνσης και πόσο υπάκουο είναι στις εντολές του οδηγού.

Το μοντέλο που επιλέχθηκε είναι το facelift της δεύτερης γενιάς με τον βενζινοκινητήρα των 150 ίππων που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με διπλό συμπλέκτη. Όσο για τους τροχούς, επιλέχθηκαν ζάντες 17 ιντσών κι ελαστικά Continental EcoContact 6 μεγέθους 215/60.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προηγούμενη γενιά του μοντέλου, με τον ντίζελ κινητήρα των 110 ίππων και το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, δεν είχε πάει και πολύ καλά στην αντίστοιχη δοκιμή που είχε κάνει το ίδιο μέσο. Το κακό αποτέλεσμα που είχε φέρει οφειλόταν στο ηλεκτρονικό σύστημα σταθεροποίησης (ESC), του οποίου οι παρεμβάσεις ήταν αρκετές.

Το ερώτημα είναι, εάν η Dacia βελτίωσε το Duster για τη δεύτερη γενιά του, όσον αφορά στον χειρισμό του τεστ αποφυγής. Η απάντηση είναι όχι, αφού ο οδηγός δοκιμών του ισπανικού μέσου κατάφερε να περάσει ανάμεσα από τους κώνους του τεστ με ταχύτητα εισόδου στα 71 km/h, κάτι που δεν εντυπωσιάζει ιδιαίτερα.

Φυσικά, η ομάδα του km77.com δεν αρκέστηκε σε μία μόνο δοκιμή, αφού περισσότερες προσπάθειες έγιναν σε μεγαλύτερες ταχύτητες, όμως ήταν δύσκολο για τον οδηγό να διατηρήσει το Duster εντός διαδρομής.

Δείτε το σχετικό video: