Volvo: Ανάκληση 260.000 αυτοκινήτων μετά το θάνατο ενός οδηγού


Κατασκευαστικό σφάλμα στους αερόσακους σε ένα μοντέλο της Volvo, φέρνει την ανάκληση 260.000 μονάδων από την εταιρεία, μετά το θάνατο ενός οδηγού.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 6/10/2021

Συνολικά, 259.383 Volvo, συγκεκριμένα S80 από το 2001 ως το 2006 και S60 από το 2001 ως το 2009, θα ανακληθούν από την εταιρεία στις ΗΠΑ, όπως έγινε γνωστό από το σχετικό έγγραφο της Εθνικής Αρχής Οδικής Ασφάλειας της χώρας.

Συγκεκριμένα, οι αερόσακοι από την πλευρά του οδηγού ενδέχεται να σπάσουν όταν ανοίξουν, λόγω ελαττωματικών συστημάτων πλήρωσης αέρα. Εάν αυτές οι συσκευές εκτίθενται σε "αυξημένα επίπεδα υγρασίας και συχνές υψηλές θερμοκρασίες", μπορεί να αρχίσουν να πιάνουν σκόνη, η οποία αυξάνει τον ρυθμό καύσης και την πίεση στο εσωτερικό τους. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σπασίματα όταν ανοίξει ο αερόσακος και από την εκτόξευσή τους μπορούν να τραυματίσουν τον οδηγό. Το ζήτημα συνδέεται με ένα περιστατικό που οδήγησε στο θάνατο ενός οδηγού, δήλωσε η Volvo.

Κατασκευαστής αυτών είναι η ZF Friedrichschafen, σύμφωνα με την εταιρεία, και είναι ήδη έτοιμη η επιδιόρθωση σε αυτό το ελάττωμα.