VW: 11 εκ. αυτοκίνητα έχουν το λογισμικό παραποίησης μετρήσεων ρύπων!


«Η εταιρεία μας ήταν ανέντιμη, τα κάναμε θάλασσα».

  • 22/9/2015

Η κρίση στη Volkswagen, μετά τα όσα ήρθαν στη δημοσιότητα τα τελευταία 24ωρα λαμβάνει ανυπολόγιστες διαστάσεις.

Ο γερμανικός Κολοσσός ανακοίνωσε την Τρίτη 22/9 ότι 11 εκατομμύρια αυτοκίνητα παγκοσμίως είναι εξοπλισμένα με το λογισμικό παραποίησης των μετρήσεων των ρύπων που ανακαλύφθηκε στις ΗΠΑ.

«Εσωτερικές έρευνες έδειξαν ότι το συγκεκριμένο λογισμικό είναι παρόν και σε άλλα οχήματα ντίζελ του ομίλου», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Volkswagen, της μητρικής εταιρείας της μάρκας VW, αλλά και των Audi, Skoda, Seat και Porche. Μέχρι στιγμής η ύπαρξη του λογισμικού είχε διαπιστωθεί σε 500.000 αυτοκίνητα VW και Audi που είχαν πωληθεί στις ΗΠΑ.

Η παραποίηση, με στόχο τη χειραγώγηση των αντιρυπαντικών ελέγχων, αφορά τους κινητήρες ντίζελ τύπου EA189, κατά συνέπεια, «περί τα 11 εκατομμύρια αυτοκίνητα παγκοσμίως», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Η Volkswagen δίνει στην ανακοίνωσή της τη διαβεβαίωση ότι εργάζεται εντατικά για την αποκατάσταση των ανωμαλιών με τη λήψη τεχνικών μέτρων.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου στις ΗΠΑ, Michael Horn παραδέχθηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Brooklyn είπε ότι «η εταιρεία μας ήταν ανέντιμη, τα κάναμε θάλασσα»...

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο βάσει των πωλήσεών της απειλείται με υψηλό πρόστιμο από τις αμερικανικές αρχές, την άσκηση δίωξης κατά στελεχών της και υποβολή μηνύσεων από πελάτες και μετόχους.

Οι οικονομικές συνέπειες έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται αισθητές, η μετοχή του ομίλου έχει σημειώσει ήδη βουτιά άνω του 20% σήμερα.