VW Golf Cabrio: Όνειρο θερινής νυκτός


Η απόφαση της VW να καταργήσει τις ειδικές εκδόσεις του Golf είναι δεδομένη, ωστόσο, αυτό δεν μας απαγορεύει να ονειρευόμαστε την επιστροφή ενός cabrio αμαξώματος στη γραμμή παραγωγής.

  • 12/10/2020

Στην αυτοκινητοβιομηχανία δεν χωρούν συναισθηματισμοί. Αν μια πρόταση δεν είναι ικανή να επιστρέψει τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την εξέλιξή της, τότε αργά ή γρήγορα θα ακολουθήσει την άγουσα για αποδυτήρια και την οριστικήδιαγραφή.

Τα παραδείγματα αυτοκινήτων που δεν κατάφεραν να κρατήσουν τη θέση τους στη γραμμή παραγωγής είναι πολλά, ορισμένα από αυτά ωστόσο μάλλον δεν άξιζαν να έχουν αυτό το άδοξο τέλος.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του VW Golf Cabrio, το οποίο θυσιάστηκε στον βωμό της περιστολής δαπανών του γερμανικού ομίλου ή αν προτιμάτε της εξοικονόμησης πολύτιμων πόρων για την στροφή στην τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης.

Η soft top έκδοση του VW Golf μάς συντροφεύει από την πρώτη γενιά του γερμανικού best seller και μπορεί για τους φανατικούς οπαδούς του αυτοκινήτου να είναι δύσκολο να φανταστούν την γκάμα του χωρίς τη συγκεκριμένη επιλογή, ωστόσο, οι ιθύνοντες το VW Group είχαν διαφορετική άποψη.

Με τη βοήθεια, βέβαια, της τεχνολογίας και των σχεδιαστών της KDesignAG έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε μια γεύση για το πώς θα έμοιαζε η όγδοη κατά σειρά γενιά του VW Golf χωρίς σταθερή οροφή, κρατώντας ζωντανή την ελπίδα ότι τα προσιτά -τηρουμένων των αναναλογιών- cabrio θα γίνουν και πάλι της μόδας και θα επιστρέψουν στο μενού των απανταχού κατασκευαστών.

Για την ώρα, πάντως, όσοι θελήσουν να διαφοροποιηθούν από τις συμβατικές εκδόσεις του αυτοκινήτου, θα πρέπει να επιλέξουν εκείνη με ταδιακριτικά GTI ή να περιμένουν μερικούς μήνες ακόμη ώστε να αποκτήσουν το κορυφαίο όλων Golf R.

Διαβάστε ακόμα:

Όσα θέλετε να μάθετε για το νέο Volkswagen Golf GTI

To VW Golf εξηλεκτρίζεται με πέντε υβριδικές εκδόσεις

Αποκαλύφθηκαν τα νέα VW Golf Variant και Alltrack