Χρονιά ανόδου για την DaimlerChrysler


Αύξηση των κερδών της για το 2003 προβλέπει η DaimlerChrysler, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της πέμπτης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο, Γιέργκεν Σρεμπ, ολοκληρώνει το τριετές σχέδιο περικοπής των εξόδων στην αμερικανική μονάδα Chrysler.
  • 20/2/2003
&00 Αύξηση των κερδών της για το 2003 προβλέπει η DaimlerChrysler, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της πέμπτης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο, Γιέργκεν Σρεμπ, ολοκληρώνει το τριετές σχέδιο περικοπής των εξόδων στην αμερικανική μονάδα Chrysler.
Ο γερμανικός όμιλος που κατασκευάζει την Mercedes E-Class και το τζιπ Grand Cherokee, αναμένει να αυξήσει τα κέρδη με την παρουσίαση νέων μοντέλων αυτοκινήτων και μέσω της περικοπής των δαπανών, αν και δεν προχώρησε σε συγκεκριμένες προβλέψεις.
Προέβλεψε ότι οι πωλήσεις της θα παραμείνουν σχεδόν αμετάβλητες, στα 60 δισ. ευρώ, εν μέρει λόγω της ανατίμησης του ευρώ έναντι του δολαρίου. Συγκεκριμένα, αναμένει ότι δεν θα αυξηθεί η ζήτηση σε Δυτική Ευρώπη και Ιαπωνία, ενώ προβλέπει συρρίκνωση στην αγορά των ΗΠΑ.
Ο Σρεμπ, που δαπάνησε 36 δισ. δολάρια για την εξαγορά της Chrysler το 1998, προέβλεψε ότι το τμήμα θα πετύχει το στόχο των 2 δισ. ευρώ σε λειτουργικά κέρδη για το 2003.
Η Chrysler επέστρεψε στην κερδοφορία πέρσι, μετά το κλείσιμο έξι εργοστασίων και 26.000 απολύσεων. Τα προ φόρων κέρδη για τον όμιλο Chrysler ανήλθαν στα 609 εκατ. ευρώ πέρσι, ενώ το 2001 είχε ζημιές ύψους 5,3 δισ. ευρώ.

Κείμενο: Γιάννης - Μάριος Παπαδόπουλος