Youtuber παρέλαβε ολοκαίνουργια Ferrari και την έβγαλε «off» μέσα σε μία ώρα (video)


Ο διάσημος YouTuber, Jake Paul, δεν πρόλαβε να διανύσει 90 km με τη νέα του Ferrari 296 GTB και είδε τα λαμπάκια στον πίνακα οργάνων να αναβοσβήνουν σαν... χριστουγεννιάτικο δέντρο. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Jake Paul - YouTube
  • 4/7/2023

Οι Ferrari δεν είναι για όλους. Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία παράγει μερικά από τα πιο σπάνια και ακριβά αυτοκίνητα, μένοντας στην ιστορία της αυτοκίνησης ως ένας από τους σημαντικότερους κατασκευαστές παγκοσμίως. Οι χρόνοι αναμονής για να αποκτήσει κανείς ένα δημιούργημα από το Maranello συχνά ξεπερνούν τον ένα ή ενάμιση χρόνο, οπότε σίγουρα το να παίρνει κανείς στα χέρια του το ολοκαίνουργιό του απόκτημα είναι μία ιδιαίτερη στιγμή.

Ο τρόπος με τον οποίο θα διαχειριστεί κανείς την πρώτη του επαφή με μια Ferrari είναι κάτι που επηρεάζει άμεσα το πώς θα εξελιχθεί η σχέση του ιδιοκτήτη με αυτό. Πολλοί προσπαθούν να συνηθίσουν αρχικά το «άγριο» στυλ του οχήματος, να εξοικειωθούν δηλαδή διανύοντας «ήρεμα» τα πρώτα χιλιόμετρα, ενώ άλλοι βουτούν κατευθείαν στα «βαθιά» πιέζοντάς το στο όριο.

Αυτό δεν πήγε και πολύ καλά για τον πασίγνωστο YouTuber, Jake Paul, ο οποίος, μπορεί να ξεκίνησε εφαρμόζοντας την πρώτη τεχνική, μόλις πήρε στα χέρια του την ολοκαίνουργια 296 GTB του, όμως αρκετά γρήγορα στράφηκε σε μία πιο... επιθετική προσέγγιση.

Φυσικά, η υβριδική Ferrari δεν έμεινε και πολύ ευχαριστημένη από το οδηγικό στυλ του Jake Paul, καταρρέοντας μετά από μόλις 90 km στο κοντέρ. Ο 26χρονος Αμερικανός δοκίμασε αρχικά την πλήρη επιτάχυνση του οχήματος, το οποίο κάνει τα 0-100 km/h σε μόλις 2,9 sec, κάτι που δε φάνηκε να «ενοχλεί» ιδιαίτερα την 296 GTB. Στη συνέχεια όμως, ο YouTuber ξεκίνησε να κάνει ντόνατ μέσα σε έναν χώρο στάθμευσης κι εκεί ο V6 και τα ελαστικά άρχισαν να παραδίδουν πνεύμα.

Τα λαμπάκια στον πίνακα οργάνων άναψαν σαν... χριστουγεννιάτικο δέντρο, ενημερώνοντας τον Paul ότι υπάρχει βλάβη στα φώτα, τον επιλογέα των οδηγικών modes, το αυτόματο χειρόφρενο και το ESC της 296 GTB. Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο, με το κατακίτρινο όχημα να «φωνάζει» κυριολεκτικά στον Αμερικανό να επισκεφτεί μια αντιπροσωπεία.

Ευτυχώς, το πρόβλημα εντοπίστηκε μόνο στα ηλεκτρολογικά του συστήματα, κι όχι στον κινητήρα, οπότε η Ferrari του Paul συνεχίζει να βρίσκεται σε θέση να οδηγηθεί. 

Δείτε το video: