Aion Hyper GT: Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό σεντάν από την Κίνα


Η Aion, παρακλάδι του κινεζικού GAC Group, παρουσίασε το Hyper GT, το δεύτερο μοντέλο υπό τη σκέπη των μοντέλων Hyper.

  • ΦΩΤΟ: Aion
  • 2/1/2023

Το Hyper GT είναι ένα σεντάν με καθαρές γραμμές, που βασίζεται στην πλατφόρμα νέας γενιάς της Aion, ονόματι AEP 3.0 EV, και θα μπει στην παραγωγή στην Κίνα μέσα στο 2023.

Είναι το δεύτερο μοντέλο της γραμμής Hyper, μετά το Hyper SSR, ένα hypercar που θα πωληθεί στην Κίνα φέτος.

Πίσω στο Hyper GT, το νέο σεντάν διαθέτει κάθετες, τύπου buttefly πόρτες σαν να ήταν supercar, και σχεδιασμό που προσφέρει τελικό συντελεστή οπισθέλκουσας 0,19. Αυτό σημαίνει πως έχει πιο αεροδυναμικό σχεδιασμό από τα Mercedes EQS και Tesla Model S, που έχουν 0,20 Cd.

Φυσικά, λιγότερη οπισθέλκουσα σημαίνει καλύτερη αυτονομία, με την Aion να τονίζει πως το Hyper GT μπορεί να κάνει πάνω από 480 χιλιόμετρα με μία φόρτιση.

Σύμφωνα με την ίδια, το σεντάν θα διατίθεται αρχικά με έναν ηλεκτροκινητήρα, στον πίσω άξονα, που φτάνει τα 339 PS και τα 434 Nm ροπής.

Αυτές οι επιδόσεις θα επιτρέψουν στο Hyper GT να κάνει τα 0-100 km/h εντός 4 δευτερολέπτων, ενώ υπάρχει σκέψη και για έκδοση με δύο ηλεκτρικά μοτέρ, αλλά και hatchback.

Τέλος, το σεντάν διαθέτει σχεδόν 40 αισθητήρες, μαζί με Lidar, που όμως δεν είναι γνωστό αν θα χρησιμοποιηθούν για κάποιο σύστημα αυτόνομης οδήγησης.