BMW iX3: Τα δεδομένα για το νέο SUV που θα βασίζεται στην πλατφόρμα Neue Klasse


Λίγοι μήνες έμειναν μέχρι την αποκάλυψη του διαδόχου της BMW iX3, ένα από τα πρώτα μοντέλα που θα χρησιμοποιήσουν τη νέα πλατφόρμα της Neue Klasse.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: BMW
  • 10/4/2024

Η BMW ετοιμάζεται να κάνει σημαντικές προσθήκες στην γκάμα της, εισάγοντας τη νέα πλατφόρμα Neue Klasse, η οποία θα φιλοξενήσει μία σειρά νέων μοντέλων. Το πρώτο που θα καταφτάσει είναι ένα ηλεκτρικό sedan, που θα μοιάζει με τη Σειρά 3, όσον αφορά το μέγεθος, και θα βασίζεται στο Vision Neue Klasse Concept.

Μετά από αυτό, θα ακολουθήσει ο διάδοχος της τρέχουσας iX3, για τον οποίο έχουμε ήδη πάρει μία πρώτη γεύση μέσω του Vision Neue Klasse X Concept, που παρουσιάστηκε πριν μερικές εβδομάδες. Η νέα γενιά του μοντέλου αναμένεται να κάνει πρεμιέρα το 2025.

Απλουστευμένος σχεδιασμός

Το πρότζεκτ έχει λάβει την κωδική ονομασία NA5 και θα χαρακτηρίζεται από μινιμαλιστικό κι αφαιρετικό σχεδιασμό, που σημαίνει ότι η γρίλια νεφρών θα αρχίσει σταδιακά να μικραίνει σε μέγεθος, πηγαίνοντας κόντρα στην μέχρι τώρα φιλοσοφία των Γερμανών.

Φυσικά, η εμφάνιση θα είναι συνολικά ανανεωμένη, με το μπροστινό μέρος να επανασχεδιάζεται ολοκληρωτικά. Στα πλαϊνά, θα αντληθεί έμπνευση από την iX, υιοθετώντας επίπεδες επιφάνειες κι απλές, καθαρές γραμμές.

Στο εσωτερικό, η iX3 θα λάβει αρκετά στοιχεία του Vision Neue Klasse Concept, προσφέροντας έναν συνδυασμό από φυσικούς και ψηφιακούς διακόπτες. Θα είναι εξοπλισμένη με το BMW Panoramic Vision, το οποίο θα προβάλλει στο παρμπρίζ σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τη διαδρομή και το όχημα, επιτρέποντας στον οδηγό και τους επιβάτες να αλληλεπιδρούν με αυτό.

Ευρεία γκάμα εκδόσεων

Όσο για την «καρδιά» του διαδόχου της iX3, αναμένεται να είναι διαθέσιμη με έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες, με πίσω κίνηση ή τετρακίνηση, χάρη στην ευελιξία και στην πληθώρα επιλογών που προσφέρει η πλατφόρμα Neue Klasse. Όλα δείχνουν ότι θα υπάρξουν κι εκδόσεις με την υπογραφή του τμήματος M, οι οποίες θα έχουν ισχύ που θα αγγίζει ή και θα ξεπερνά τους 600 ίππους.

Εκτός αυτού, η BMW σκοπεύει να χρησιμοποιήσει κυλινδρικές κυψέλες μπαταριών, αυξάνοντας την ενεργειακή πυκνότητα κατά περισσότερο από 20%, σε σχέση με τα τρέχοντα μοντέλα της. Σε συνδυασμό με το σύστημα φόρτισης 800 V, τη βελτίωση της ταχύτητας φόρτισης και της αυτονομίας, της βελτιστοποιημένης κατανομής βάρους και της καλύτερης διαχείρισης της θερμότητας, οι Γερμανοί εκτιμούν ότι η iX3 θα έχει αυτονομία που θα ξεπερνά τα 800 km.

Η παραγωγή του νέου μοντέλου θα ξεκινήσει στο νέο εργοστάσιο i Factory της BMW στο Debrecen της Ουγγαρίας στις αρχές του 2025, με το εμπορικό λανσάρισμα να ακολουθεί τους επόμενους μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

BMW: «Υπερβολική η απειλή που νιώθουμε από τα κινεζικά EV» - Τι φοβούνται οι Γερμανοί

Πλησιάζει η νέα γενιά της BMW X3 - Όλες οι αλλαγές που θα ενσωματώσει (photos)

Η νέα BMW iX3 δείχνει τις πρώτες αλλαγές και μια «γεύση» του εσωτερικού της (photos)